Seriály a filmy

19. listopadu 2015 10:00

Petra Kloidová

Dnes můžete vidět Karla Rodena v seriálu na Love!

Karlu Rodenovi prostě nikdo nesebere to, že z českých hvězd na sebe v zahraničních filmech upozornil nejvíc. Nechybí ani v seriálu Bez hranic, kde přijde na scénu právě ve čtvrtek večer.

Další díl seriálu Bez hranic uvidíte ve čtvrtek od 20.15 na Prima love.

Karel Roden si zahraje milionáře, který se stane obětí únosu! Než si tenhle díl pustíte, připomeňte si nej zahraniční role tohoto charismatického herce.

Perných 15 minut

Roden si střihl role v zahraničních produkcích, například v Princezně Fantaghiro nebo britském seriálu Červený Bedrník, už během 90. let. Opravdu velká příležitost však přišla v roce 2001 s akčním thrillerem 15 minut. Tady ztvárnil zločince Emila Slovaka, který byl protihráčem samotného Roberta de Nira – a tím, že si právě tady Roden zahrál, si prý splnil i svůj velký sen o spolupráci s touto hollywoodskou legendou.

Upírův advokát

Na temné straně filmu se objevil i o rok později ve dvojce Bladea. Střihl si totiž pomocníka – advokáta zlých upírů. Mimochodem nakonec ho předabovali anglickým hercem, takže jeho hlas v původním znění neuslyšíte.

Hojný rok

Pořádně perný byl pro Rodena rok 2004. Tehdy se totiž objevil hned ve dvou zahraničních filmech. V komiksové adaptaci Hellboy ho čekala velká role bestiálního, nesmrtelného Rasputina, který se dal do nacistických služeb. V stylovém akčňáku Bourneův mýtus si pak střihl ruského magnáta Jurije Gretkova, který opět není kladnou postavou. Roli zločince ostatně Roden získal i ve snímku Guye Ritchieho RocknRolla.

Krvavé okolnosti

Špatný není ani horor Orphan o vskutku podivném sirotkovi. Vedle Rodena si v mysteriózním příběhu zahráli ještě Vera Farmiga a Peter Sarsgaard.

Další díl seriálu Bez hranic ve čtvrtek od 20.15 na Prima love.

- nov

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.