Děti moje vám ukáže George Clooneyho v jiném světle

Byl to jeden z nejslavnějších slavných mládenců Hollywoodu, teď je ale všechno jinak. Na Prima love ho již tuto neděli ve 20.15 uvidíte v oscarovém snímku Děti moje. Ten má za sebou úspěchy nejen na Oscarech, ale i Zlatých glóbech.

O čem úspěšný snímek Děti moje je?

Poklidný havajský život Matta Kinga (Clooney) se začne sypat ve chvíli, kdy jeho žena po nehodě skončí v kómatu. Otec dvou dcer, předčasně vyspělé desetileté Scottie a sedmnáctileté rebelky Alexandry, který doposud sloužil jen jako „záložní“ rodič, se najednou musí vyrovnat s vědomím, že výchovu vlastních dětí musí zvládnout sám.

Pubertální děcka smrt manželky neusnadní

A to pro člověka, který doposud výchovně nefungoval, bude přetěžký úkol, který mu „dětičky“ rozhodně neusnadní. Spíš naopak. Během jedné ostřejší výměny názorů Alexandra konsternovanému otci prozradí, že matka havarovala během romantického lodního výletu s milencem. Takováhle rána mezi oči může člověka přimět k čemukoliv, Matta dovede k rozhodnutí najít milence své ženy, přičemž vlastně úplně jistě neví, co si s ním počne, až ho najde.

Během téhle očistné, zábavné a složité cesty, na níž ho doprovázejí jeho dcery, si uvědomí, že to, co zdánlivě rozbila nehoda jeho ženy, tedy pevná rodina, bylo rozbité už dávno předtím. A že on jediný ji může opravit. Ale musí chtít.

A teď se vraťme k nejslavnějšímu starému mládenci vůbec. Málokdo totiž ví něco jiného než to, že tahle bývalá hvězda seriálu Pohotovost do poslední chvíle tvrdila, že se nehodlá oženit. Jenže spadla klec a štěstí se usmálo na britskou právničku Amal Alamuddin.

Pojďme se na něj podívat zblízka:

Mezi jeho předky patří Irové, Němci, Angličané a Skotové. Přesto nelze ignorovat ani skutečnost, že Georgova matka byla v mládí královnou krásy...

V dětství onemocněl Bellovou obrnou, která mu zasáhla nervy v obličeji. Naštěstí se z ní za rok dostal. U něj speciálně by to byla velká smůla:-)

George chtěl hrát profesionálně fotbal, nakonec se však dostal na vysokou školu, kde studoval žurnalistiku, školu nedokončil a živil se, čím se dalo. V roce 1978 si vyzkoušel první hereckou roli v americkém seriálu a tato zkušenost mu pak dopomohla získat v devadesátých letech roli respektovaného lékaře v seriálu Pohotovost. A sláva byla na světě.

V roce 2002 si také poprvé vyzkoušel režii v dramatu Milujte svého zabijáka a od té doby to několikrát zopakoval – krom nynějších Tvrdých palic nebo politického Dne zrady i ve studiovém dramatu Dobrou noc a hodně štěstí, odehrávajícím se ve světě televizní novinařiny. Celkem Clooney utržil tři Zlaté glóby za filmy Bratříčku, kde jsi, Syriana a Děti moje, stejně jako dva Oscary – jeden opět z Syrianu, druhý za předloňské Argo.

Vedle filmů se však věnuje i politice, byl to ostatně právě on, kdo ztvárnil na první pohled dokonalého kandidáta na prezidenta v televizním snímku Game Change.

Sledujte americký snímek Děti moje v neděli ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.