Dallas: Padouchem měl být Bobby. Ale v bitvě o zlo zvítězil Džejár

Čtvrtek se pomalu, ale jistě blíží. A Prima love uvede v 16.20 seriálový fenomén Dallas. Příběh o klanu Ewingů vymyslel úspěšný scenárista David Jacobs. Ale s Dallasem a jeho postavami měl nejdříve úplně jiné plány...

Původně nebyl Dallas plánován jako seriál. Mělo to být drama bez pokračování zaměřené na příběhy čtyř různě starých manželských párů. Za celým projektem stála inspirace obdivovaným evropským filmem Scény z manželského života od Ingmara Bergmana. Nejdříve se natočilo pět epizod, které na sebe vůbec nenavazovaly. V nich už figurují základní postavy jako Bobby a Pam. Jeden týden byl Bobby unesen a postřelen, druhý týden už neměl žádné obvazy. Zdá se to nelogické? Mějme na paměti, že televizní žánr "seriál" tehdy teprve vznikal, a tak ještě neměl žádná pravidla. Proto je mohl Dallas bořit a zároveň stavět...

Ve chvíli, kdy epizody u diváků výrazně zabodovaly, rozhodla se televizní produkce natočit seriál. Jacobs měl jasný plán, celý příběh se postaví na tajném sňatku Bobbyho Ewinga a Pam, dívky ze znepřátelené rodiny Barnesů. A Bobby měl být zpočátku úplně jiný! Pro Davida Jacobse nebyl dostatečně zajímavou seriálovou postavou, a tak měl co nejdříve zemřít - prvotní plán postav měl fungovat na konfliktu mezi vdovou Pamelou a Džejárem.

Bobbyho jsem viděl jako playboye, Bobby dává úplatky, Bobby má děvčata, Bobby vozí klienty do Las Vegas. Byl to pro mě zlobivý chlapec, který je neustále v nějakých problémech a jeho otec ho z nich dostává,vypráví Jacobs zaníceně. "Když jsme nakonec začali psát opravdový scénář, všichni chtěli nějakého kladného hrdinu, dokonce i Patrick (Duffy, představitel Bobbyho). A televizní společnost prosazovala, aby tou sympatickou postavou, hodným chlapcem, byl právě Bobby. Zpřetrhali mi tak plány," směje se Jacobs.

Podívejte se na to, jak Bobby vášnivě brání svou rodinu:

Autor Dallasu se ale konfliktu mezi Pamelou a Džejárem nevzdal. Naopak, donutilo ho to přidat ještě další konflikt, souboj mezi dvěma bratry. Nebo také mezi dobrem a zlem. Bobby kvůli Pamele po sňatku opouští svoji práci v public relations zahrnující styk s médii a zhýralé večírky a nastupuje do firmy Ewing Oil, kterou už řídí Džejár.

Od té doby Bobbyho všechny fanynky milovaly, byl to ten správný muž, zatímco postava Džejára představovala na první pohled zosobněné zlo. Jak se postavy Dallasu charakterově proměnují?

To můžete sledovat už ve čtvrtek v 16.20 každý den na Prima love!

Chcete vědět, v čem byl seriál Dallas první? To se dozvíte zde.

Podívejte se na vztahy Dallasu v rodinném stromě Ewingů! Pamatujete, kdo byl vlastně Ray? To se dozvíte tady.

V Dallasu se učil líbat i mladičký Brad Pitt!

Dallas je ve čtvrtek zpět! A nebojte se, není to sen...

Deset faktů o Dallasu, které jste nevěděli!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.