Obědy v práci – noční můra?

Kam mám jít dnes na oběd? V okolí už mám „projedené“ všechny restaurace, většina z nich je na „dělnické“ úrovni. Ceny jsou sice nízké, ale o kvalitě se nedá mluvit. Jediná slušná restaurace je vzdálená dvě zastávky tramvají.
Obědy v práci - ilustrační foto
Obědy v práci - ilustrační foto

Ale co si budeme povídat – dát každý den 150 až 200 Kč za oběd, kdo na to má? A kdo na to má čas?

Pak je tu ještě možnost vařit si doma a oběd si přinést v krabičce, ohřát v místní mikrovlnce a sníst. Jenže kde? U počítače? Není to moc příjemné, zvlášť když okolo vás chodí nebo sedí ostatní kolegové… Navíc v kanceláři u počítače jste k dosažení na telefonu, na e-mailu a člověk si tolik neodpočine, jako když vyrazí do ulic, trochu se projde, nadýchá se čerstvého nevydýchaného vzduchu...

Obědy z domova jsou určitě ekonomičtější, navíc kontrolujete, jaké suroviny při přípravě jídla používáte. Jedinou a zásadní nevýhodou obědů z domova je to, že si je musíte sami připravit – pokud tedy nemáte šikovného partnera nebo partnerku, který/á vám oběd připraví. Ne každý má po příchodu z práce ještě energii připravit večeři a zároveň oběd na další den.

V některých větších firmách pak mají zaměstnanci možnost chodit do tzv. podnikové jídelny nebo, chcete-li, kantýny. Jídlo je levné, ale bude také dobré? Záleží na dodavateli. Nevýhodou je v tomto případě to, že zaměstnanec v podstatě neopustí budovu a při obědě má stále pocit, že je v práci, a nemá možnost ani na chvíli „vypnout“.

A jak je to u vás v práci? Máte v okolí dobré a levné restaurace? Nebo si obědy nosíte z domova? Máte v práci nějakou „denní místnost“, kde se můžete v klidu naobědvat? Nebo využíváte „podnikovou kantýnu“? Podělte se s ostatními o vaše zkušenosti.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama