Znáte všechny Douglasovy (filmové) ženy?

Michael Douglas, bývalý playboy a hlavně skvělý herec, během své kariéry vystřídal několik krásných žen. Jak v reálném životě, tak ve filmovém. Z jeho filmových partnerství ještě teď běhá mráz po zádech. Z různých důvodů...

Michael Douglas hrál vždycky silné muže, kteří se ničeho a nikoho nebojí. Jediná věc, která s ním dokázala zamávat, byla krásná a stejně silná žena. Těch si užil dost a dost. Jeho filmy hlavně z osmdesátých a ze začátku devadesátých let srší sexem a posedlostí jedna báseň. Michael přitom ještě nedávna žil střídmý život se svojí irskou manželkou Catherine Zeta-Jones, nicméně, stejně jako jeho hvězdný otec Kirk pokračuje ve filmové kariéře.

Pamatujete si na fatální filmové vztahy Michaela Douglase? Vsadíme se, že ano, protože na tohle se nazapomíná.

1) Základní instinkt

Jedna z nejslavnějších scén vůbec... Foto: archiv Prima

Ze Základního instinktu si všichni pamatujeme tuto scénu. Sharon Stone byla výstavní mrcha, která nenosila kalhotky. Chybějící kus oděvu zcela zastínil i Michaela Douglase. Nutno dodat, že neoprávněně. Michael Douglas a Sharon Stone byla třeskutá kombinace nabitá sexem, posedlostí a zvráceností.

2) Honba za diamantem

Douglas a Kathleen Turner byli velice divoká dvojice. Foto: archiv Prima

Sex(uální energie) vládne všemu, proto jsme dobrodružný snímek Honba za diamantem a následně Honba za klenotem Nilu umístili až na druhé místo. Přesto pro nás dvojice Michaela a Kathleen Turner představuje esenciální filmový pár osmdesátých let. Ti dva dohromady jsou jako třaskavý dynamit. Zábavní, ale vedle sebe velice nebezpeční. Honbu za diamantem uvidíte na Prima love ve 20.15.

3) Válka Roseových

Mezi Douglasem a Kathleen Turner to vždycky jiskřilo. Foto: archiv Prima

O tom, že tihle dva spolu mají jiskru a fungují na filmovém plátně naprosto bravurně, věděl režisér a herec Danny DeVito. Film, který naprosto dokonale zobrazuje vztah, ve kterém Kathleen dělá stojky, aby si ji Michael vůbec všiml, milují se, a pak to dospěje k fantastické větě: "Když tě vidím, jak jíš... Když tě sleduju, jak spíš... Nejradši bych ti dala pár facek."

Fešák na víkend: Michael Douglas

4) Osudová přitažlivost

V osudové přitažlivosti si zahrál s Glenn Close. Foto: archiv Prima

Glenn Close zpočátku fungovala jako pobavení pro šťastně ženatého právníka. Osudová přitažlivost pracovala hlavně pro Glenn, což Michaela poměrně dost vyděsilo. Psychické terory, sebevražedné pokusy a silný muž, který i nad sebou ztrácí kontrolu...

5) Skandální odhalení

Ve Skandálním odhalení prožíval románek s Demi Moore. Foto: archiv Prima

Kdo by čekal, že Michael Douglas se objeví ve filmu jako oběť sexuálního harašení? Devadesátá léta se nesla ve znamení silných, úspěšných žen, které mají svoje muže pěkně pod pantoflem. Stejně jako Demi Moore, která si jako nadřízená udělala z Michaela Douglase sexuálního otroka. Film kdysi vyvolal obrovský ohlas a společenskou diskuzi (nejen na téma extrémně sexuálních scén).

6) Americký prezident

Snímek Americký prezident v hlavní roli s Michaelem Douglasem popisuje vztah hlavy státu a ochránkyně životního prostředí. Annette Bening můžete znát jako hysterickou mnaželku Kevina Spaceyho z oscarové Americké krásy. V Americkém prezidentovi tvoří s Michaelem velice zajímavý pár, který pohoršuje celou Ameriku.Na Prima love ve 20.15 uvidíte dobrodružný příběh dvojice, která je na zabití, ve snímku Honba za diamantem!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.