Znáte ho z Notting Hillu, teď hraje i v Sherlockovi Holmesovi!

Na televizní obrazovce krotí svého geniálního a problémového bratra. Ve skutečnosti má však Rhys Ifans, který v seriálu Sherlock: Jak prosté hraje Mycrofta, na svědomí několik pikantních výstřelků. Mrkněte na profil oblíbeného britského herce, kterého jste si určite oblíbili ve filmu Notting Hill.

Potrhlík z romantiky

Svérázný Welšan poprvé výrazněji zaujal jako představitel bláznivého spolubydlícího Hugh Granta z kultovní romantické komedie Notting Hill, kvůli níž se údajně i nějakou dobu nečesal a nemyl.

Brzy poté na něj čekala třeba role po boku Keanu Reevese v komedii Náhradníci, romantickém hvězdně obsazeném dramatu Ostrovní zprávy či přímo jedna z ústředních úloh snímku Michela Gondryho Slez ze stromu.

S Cate Blanchett se několik let po natočení Ostrovních zpráv znovu sešel v pokračování úspěšného historického velkofilmu Královna Alžbeta: Zlatý věk a objevil se i v rozpačitě přijatém thrilleru Hannibal – Zrození.

Na vlnách popularity…

Naopak vysloveně trefou do černého bylo účinkování v Curtisově trháku Piráti na vlnách. Viděli jste? Tak víte, že jako „šedesátkový“ playboy a hvězda éteru byl nezapomenutelný. Dalším příznivě přijatým snímkem byl Pan Nikdo, kde si zahrál otce hlavního hrdiny. Pak přišel rok 2010 a s ním i první část posledního dílu potterovské filmové série. Xenophillius Láskorád, potrhlý a ustaraný otec Lenky Láskorádové, mu padl jak ulitý.

Kontroverzní

A teď k vroubkům. Rhys na sebe negativně upozornil už roku 2002, kdy se psalo o jeho údajné podpoře militantní hudební skupiny Meibion Glyndwr. Údajně má být i autorem výroku: „Proč je pedofilie tak populární? Protože děti jsou zatraceně sexy.“

Magnet na ženy

Ifans má také slabost pro krásné ženy – a ony pro něj. Ač je mu přisuzována lehce ošuntělá image, byl zasnouben třeba se Siennou Miller. Chodil i s dcerou Roda Stewarta Kimberley nebo Annou Friel. Pikantní na tom je fakt, že Friel se kvůli Ifansovi rozešla se svým dlouholetým partnerem a otcem dcery Gracie Davidem Thewlisem, který je Ifansův dobrý kamarád. Zahráli si spolu i v potterovské sérii, Thewlis je totiž představitelem Remuse Lupina.

Sherlock Holmes: Jak prosté uvidíte každou středu ve 20:15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.