Zajímavosti o seriálu Roseanne? Clooney, první lesbický polibek i balík peněz

Roseanne je jeden z nejoblíbenějších sitcomů 80. a 90. let. Další díl populárního sitcomu Roseanne uvidíte ve středu od 11.50 a 12.20 na Prima love. Mrkněte na pětici zajímavostí o slavném seriálu.

Netypická rodinka

Zvláštností seriálu je už to, že nezobrazuje zrovna ideální středostavovskou americkou familii. Roseanne, Dan a jejich ratolesti a známí jsou prostě pořádně svérázná partička.

Poprvé na obrazovce

Právě v Roseanne byl první lesbický polibek na televizní obrazovce. Stalo se to v dílu Don´t Ask Don´t Tell – 18. epizodě 6. řady natočené v roce 1994. Tvůrci seriálu se zasazovali o práva LGBT komunity. Pro to, aby byly do seriálu zařazeny homosexuální charaktery, samotnou Roseanne Barr inspirovalo například to, že její sestra Geraldine je lesba a bratr Ben gay. Sama Barr v reálném životě také podporuje manželství homosexuálů.

Dobrý tatík

Postava Dana Connera ztvárněná Johnem Goodmanem se v roce 2004 umístila na hezkém 13. místě v žebříčku "Nejlepších televizních tatíků všech dob", který inicioval časopis TV Guide.

Mladík Clooney

V první sérii jste mohli vidět slavného George Clooneyho "zamlada". Mrkejte, jak mu to seklo:

Roseanne si vydělala

O tom, jakým fenoménem seriál byl, svědčí i plat Roseanne Barr v poslední řadě seriálu – tehdy totiž dostávala 650 000 dolarů za epizodu. Jen pro srovnání – herci z Teorie velkého třesku (seriál můžete sledovat na Prima Cool) loni vyjednávali o jednom milionu za epizodu. O tom, jak legendární tento sitcom byl, svědčí i to, že v roce 2002, několik let poté, co sitcom skončil, zařadil TV Guide Roseanne mezi 100 nejlepších seriálů všech dob.

Další díl populárního sitcomu Roseanne uvidíte ve středu od 11.50 a 12.20 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.