Ve službách FBI: Komu dal seriál životní roli?

V seriálu hraje Tim DeKay společensky poněkud neobratného, ovšem velice chytrého a schopného agenta Petera Burkeho. Co je však tenhle zajímavý chlápek zač a kde jinde jste ho mohli ještě vidět? Další díl seriálu Ve službách FBI uvidíte ve středu od 20.15 na Prima Love.

Oslavenec

A začneme v obzvlášť příjemném duchu. Tim DeKay je totiž v těchto dnech vedle Neila Patricka Harrise další z oslavenců. Narodil se 12. června 1963 a je tedy o 10 let starší než představitel Barneyho Stinsona ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Všechno nejlepší! DeKay je rozený Newyorčan a v dětství dlouho tíhl spíš ke sportovním aktivitám – věnoval se třeba atletice nebo basketu a baseballu, zároveň ho ale nadchlo i divadlo.

Cesta k herectví však nebyla tak přímá. Nejdřív si totiž střihl bakaláře v oblasti obchodní administrativy, chvíli hrál profesionálně baseball a jeden čas uvažoval právě o kariéře v byznysu nebo právničině. Nakonec však přece jen podlehl volání múz.

Dlouhá cesta vzhůru

Nutno však podotknout, že Tim si vrtkavou podstatu herectví dost “vychutnal”. Dlouhé roky se totiž objevoval převážně v menších rolích ve filmech a seriálech – zahlédnout jste ho mohli třeba v Kriminálce Miami a Kriminálce Las Vegas, Zákonu a pořádku, Chuckovi a Ally McBeal. Trenéra gymnastiky si zahrál ve filmu Pokojný bojovník.

Suma sumárum, opravdu výrazné televizní role, tedy Burkeho Ve službách FBI, se Tim dočkal až ve středním věku. Náramně mu však sedla. Nutno však podotknout, že ač nebyl ve filmech a televizi DeKay dlouhou příliš vidět, aktivně působil jako herec v divadle – a to i na legendární Brodwayi. Otec dvou dětí, dcery Danny a syna Javise, navíc také režíruje. Ostatně svou ženu a matku svých dětí potkal právě na kurzech režie, které bral na Syracuse University.

Podivný zloděj

Co čeká jeho postavu v dalším díle Ve službách FBI? Nu pěkně vypečený zloděj, který se na scéně objeví jednou za pár let. Peter a Neal musí opět spojit své síly, navíc si Peter tak trochu otestuje Nealovu loajalitu.

Obstojí bývalý kriminálník Neal?

Uvidíte v dalším dílu seriálu Ve službách FBI ve středu od 20.15 na Prima Love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.