Seriály a filmy

12. listopadu 2014 22:00

Petra Kloidová

Ve čtvrtek uvidíte Holku na zabití s Dagmar Havlovou

Na jeden z nejznámějších filmů Dagmar Veškrnové Havlové se můžete podívat ve čtvrtek večer. Ve vydařené kriminálce Holka na zabití se vydá odhalit pozadí záhadné smrti své kamarádky. Připomeňte si několik dalších filmů a seriálů v nichž tato skvělá herečka účinkovala.

Kriminálku Holka na zabití uvidíte ve čtvrtek od 20.00 na Prima love.

Holky z porcelánu

Debutová filmová role. Kvůli postavě Dany podstoupila herečka velkou oběť – nechala si totiž ostříhat své do pasu dlouhé vlasy a obarvit je. Zajímavostí je i to, že režisér Juraj Herz ji chtěl původně obsadit do role svobodné matky Heleny, ale velice rychle rozeznal její komediální talent a z herečky se stala potřeštěná Dana.

Chobotnice z II. patra

Další zábavná role Veškrnové je v oblíbeném televizním počinu Chobotnice z II. patra a Veselé Vánoce přejí chobotnice z druhé poloviny 80. let. Její nervózní, ale laskavá maminka, operní pěvkyně, která to s mužem kamioňákem ani dvěma "utajenými" chobotničkami v péči jejich ratolestí nemá vůbec lehké, je už nedílnou součástí tuzemského vánočního programu.

Bylo nás pět

A další "mateřskou" roli dostala i ve slavné televizní adaptaci románu Karla Poláčka Bylo nás pět. Seriál natočila v roce 1994. Stačilo přitom málo a v roli se neobjevila – původně totiž byla oslovena Libuše Šafránková, která se však nakonec odmítla zúčastnit s odůvodněním, že v té době hrála maminky už několikrát a nechce se opakovat.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

A teď něco pro dospělé. Film režisérky Věry Chytilové je v hereččině filmografii tak trochu kontroverzní, mnohým se však při zmínce jejího jména nejrychleji vybaví právě role Vlastičky – hospodské a milenky svérázného "milionáře" Bohuše. Zajímavost – ačkoliv ve filmu jsou Vlastička a prostitutka Irenka velké rivalky, ve skutečnosti prý spolu obě velmi dobře vycházely.

Normal

A něco novějšího. Thriller Normal, inspirovaný případem německého vraha Petera Kurtena, znamenal pro herečku velký návrat na plátna kin. Zahrála si v něm jednu z hlavních rolí – vrahovu manželku. Režisér Julius Ševčík údajně od začátku věděl, že chce do této role právě Havlovou.

Kriminálka Holka na zabití ve čtvrtek od 20.00 na Prima love.

(-nov)

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.