Tyhle fantastické dorty vám nedají spát...

Na Prima love uvidíte další díl reality show Fantastické dorty. Tentokrát se v soutěži předvedou tři profíci, kteří se budou snažit vyhrát cenu za nejhezčí a nejchutnější dort na téma cirkus. Fantastické dorty si můžete připravit i u vás doma. Máme pro vás pár receptů!

Tento týden bude soutěžit opravdová trojice profesionálů, které nerozhodí naprosto nic. V soutěži se však objeví několik momentů, které donutí soutěžící poněkud popřemýšlet nad svým sebevědomím. To všechno uvidíte ve 20.15 už dnes na Prima love!

Jaké je zadání?

Trojice soutěžících dostává zadání – během 9 hodin musí vytvořit co nejlepší dort na téma cirkus. Ten poté předvedou třem porotcům a řediteli cirkusu Ringling Bros, Barnum a Bailey. O 10 000 budou hrát skuteční profesionálové v oboru – Ashley, Mary a Roland. Hodnotit se pak bude vzhled, náročnost a také spokojenost zákazníka. Výška dortu má být alespoň 1,5 metru, vše ostatní je na soutěžících. Ti přicházejí brzy se svými návrhy a pouštejí se do práce. Nejprve vytvářejí základnu a konstrukci. Na pomoc mají své kolegy, postupně pracují na své představě.

Roland má v plánu velikého klauna, Ashley slona a Mary abstraktní cirkus s mnoha detaily. První veliký problém řeší Ashley, jejíž základna se po nanesení fondánu rozpadá, je příliš těžká. Rozhoduje se pro zmenšení slona, a tedy kompletní předělání. Po pěti hodinách se přichází podívat ředitel cirkusu na průběh práce, Ashley by chtěla udělat jeho malou repliku na dort. Se všemi soutěžícími si zkouší nějakou z technik výroby dortů a jejich ozdob. Práce poté pokračuje, Mary se také musí potýkat s problémy s fondány. Ashley přichází s jedním ze svých trumfů – s jedlými obrázky, práci poté narušuje ochutnávka. Porotci a šéf cirkusu ochutnávají od každého soutěžícího malý kousek jejich dortu. Vítěz dostane možnost zbrzdit některého z protivníků o půlhodinu.

Dorty si můžete upéct i vy!

Podívejte se na pár lahodných dortů, které si můžete udělat doma. Máme pro vás recepty a pár rad, jak na to:

Práce na mandlovém dortu s piškoty neodpovídá jeho dokonalému vzhledu. Zkrátka a dobře – je to jednodušší, než si myslíte.

RECEPT najdete tady

Tiramisu dělá po domácku většina Čechů. Ten pravý italský recept však zvládnete s námi.

RECEPT najdete tady

Dort z piškotové rolády ocení hlavně vaše děti. A budou ho vyžadovat až do dospělosti, na to vemte jed!

RECEPT najdete tady

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.