Tráva

Očekávaný seriál Tráva startuje již tuto neděli ve 22.15 na Prima love. Další díly pak můžete pravidelně sledovat každou sobotu a neděli v ten samý čas.

Ovdovělá matka se ocitne před problémem, jak má uživit rodinu. Nejlepší řešení? Začít sousedům prodávat marihuanu.Originální název: WeedsUSA 2005, ShowtimeŽánr: černá komedieSérie: 1.Počet epizod: 10Délka epizody: 26 minutPremiéraVysílání: od 4. 12., so+ne večerTvůrci: Jenji KohanHrají: Mary-Louise Parkerová / Nancy Botwinová, Elizabeth Perkinsová / Celia Hodesová, Romany Malco / Conrad Shepard, Tonye Patanová / Heylia Jamesová, Justin Kirk / Andy Botwin, Hunter Parrish / Silas Brown, Alexander Gould / Shane Botwin, Kevin Nelon / Doug Wilson

O seriálu:

Nancy Botwinová bývala obyčejnou matkou od rodiny. Manžel však náhle zemřel na infarkt. Zůstala sama se dvěma dětmi – patnáctiletým Silasem a desetiletým Seanem. Aby mohli bez otcvových příjmů pokračovat v pohodlném životě, na jaký byli zvyklí, rozhodne se Nancy prodávat přátelům a sousedům marihuanu. Je to riskantní povolání a Nancy se postupně dostává z hrany na šikmou plochu a ještě dál. Nikdy však neztrácí chladnou hlavu, humor, odstup a nadhled.

Její rodina žije v Agresticu, což je fiktivní předměstí Los Angeles. Většina ze sousedů by se o Nancyně podnikání radši neměla dozvědět. Třeba její sousedka a kamarádka Celia Hodesová, prezidentka rodičovského sdružení. Na druhou stranu městský radní Doug Wilson kouří trávu moc rád. Stane se jedním z nejlepších Nancyiných zákazníků, sežene jí základní klientelu a poradí, aby si založila pekárnu jako zástěrku. K rodině Botwinových se přistěhuje Andy, mladší bratr zesnulého Judaha, který chce Nancy pomáhat. Ta si ale myslí, že spíš přišel příživničit a komplikovat jí život. Přes jeho kamaráda Conrada získají kontakt na Heyliu Jamesovou, velkodistributorku trávy. Heylia má velice praktický a pragmatický přístup k životu a dealování a často se naštve, když vidí, jaké dělá Nancy začátečnické chyby. Nancy si zase stěžuje, že má Heilya nefér podmínky. Alespoň však od ní dostane spoustu rad do života. Nancy se musí naučit, jak ve světě drog prorazit, vyrovnat se s konkurencí, gangy a drogovými magnáty. Kromě rozrůstajícího se podnikání má i jiné starosti. Mladší syn Shane byl s otcem v okamžiku, kdy zemřel, takže se s jeho smrtí vyrovnává velmi bolestně. Starší Silas je už v patnácti sexuálně aktivní. Stihne však matce pomáhat s prodejem. Z kamarádky Celie se zase stane ta největší mrcha. Je přehnaně posedlá vlastním vzhledem a výrazně manipulativní. Ke všemu týrá dceru Isabellu kvůli tomu, že je tlustá. Kromě toho nevychází s manželem, který ji podvádí, a druhou dceru radši pošle na internátní školu do Mexika. Nahlédneme do lecjakých tajemství, která se skrývají za domovními dveřmi.

Absurdní seriál ze života se inspiroval pořady jako Policejní odznak nebo Rodina Sopránů. Nancy v hlavní roli je sice antihrdinka, drží se však určitého vlastního morálního kodexu. Atmosférou seriál hodně připomíná Zoufalé manželky.

Herci:

Mary-Louise Parkerová (Nancy Botwinová)Narodila se v Jižní Karolíně, její matka pochází částečně ze Švédska, otec byl soudcem u americké armády. Díky jeho kariéře strávila Mary-Louise část dětství v Thajsku, Německu a Francii. Vystudovala herectví a první roli získala v mýdlové opeře Ryan’s Hope. Ke konci 80. let se přestěhovala do New Yorku. Aby se uživila, měřila nohy v obuvnické firmě ECCO. Získala pár menších rolí v divadle a pak přišel úspěch na Broadwayi – hlavní role ve hře Prelude to a Kiss, za kterou byla nominovaná na cenu Tony. Postupně se začala objevovat i na stříbrném plátně, třeba ve filmech Smažená zelená rajčata, Grand Canyon, Výstřely na Broadwayi, Zabití Jessieho Jamese nebo Red. V roce 2003 dostala roli Harper Pittové v minisérii HBO Andělé v Americe, kde se objevila úplně nahá. Získala Zlatý glóbus a cenu Emmy. Nabídli jí i roli Susan v Zoufalých manželkách, tu však odmítla. Má syna Williama s hercem Billym Crudupem, ale nežijí spolu. Jednu dobu chodila s Jeffrey Deanem Morganem, který hrál ve Weeds jejího prvního manžela Judaha. V roce 2007 adoptovala dceru z Etiopie. Justin Kirk (Andy Botwin)Justin se narodil v oregonském Salemu a do základní školy chodil v indiánské rezervaci ve státě Washington. Po střední hrál na kytaru v několika kapelách v New Yorku a dva roky studoval konzervatoř. Měl úspěch na divadelních prknech a objevoval se ve filmu i v televizi. S Mary-Louise Parkerovou už hrál dříve v Andělích v Americe a za roli homosexuála umírajícího na AIDS byl nominovaný na Emmy a Screen Actor Guild Award. Získal Satellite Award. Za roli flákače Andyho Botwina byl v roce 2007 nominován na Zlatý glóbus.Elizabeth Perkinsová (Celia Hodesová)Dcera novináře se narodila v Queensu. I když se chtěla stát spisovatelkou nebo veterinářkou, dala se na hereckou dráhu. V roce 1984 debutovala na Broadwayi a podařilo se jí najít uplatnění v několika hereckých společnostech. Ve filmu začala rolí ve snímku Ohledně minulé noci a po boku Toma Hankse zazářila ve filmu Velký. V komedii o rodině Flinstoneových z roku 1994 si zahrála Wilmu. Role Celie Hodesové ve Weeds je zatím její nejoblíbenější. Získala za ni tři nominace na cenu Emmy a dvě na Zlatý glóbus. Byla vdaná za režiséra Terry Kinleyho, má dceru a v roce 2000 si vzala argentinského kameramana Julia Macata.

Zajímavosti:

První série byla nejsledovanějším seriálem na televizi Showtime.Seriál získal spoustu nominací na ceny Emmy, Satellite Awards i Zlaté glóby. Několikrát tyto ceny získal.Mary-Louise Parkerová za roli Nancy v roce 2006 vyhrála Zlatý glóbus.Zatím bylo natočeno sedm sérií.Exteriéry prvních dvou sérií se natáčely převážně na Stevenson Ranch, což je předměstská oblast údolí Santa Clarity v Kalifornii. Letecký záběr z úvodních titulků ukazuje Calabasas Hills, oplocenou komunitu v kalifornském Calabasas.Tři z hlavních herců mají narozeniny 18. listopadu – Elizabeth Perkinsová, Kevin Nealon a Romany Malco.Úvodní píseň Little Boxes složila a nazpívala v roce 1962 Malvina Reynolds. Od druhé řady ji zpívá vždy jiný interpret.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.