Tipy pro fanoušky Sherlocka: Tumblr, muzeum, fan fiction!

Fandové Sherlocka všech zemí, spojte se! Hltáte – li knihy Arthura Conana Doyla, seriálové i filmové adaptace a jste prostě fanoušci jak vyšití, vykřičte to do světa. Spojte se s ostatními fanoušky! Sherlocka uvidíte ve středu na Prima love ve 20.15!

Hurá do klubu

Čaj o páté, správný výběr lovecké čapky, diskuse o „vašem“ nejoblíbenějším případu, ale i novinky ve světě Sherlocka a Watsona. To vše můžete řešit s dalšími fanoušky v rámci oficiální klubů a společností Sherlocka Holmese, ať už osobně nebo online.

Ani v České republice podobně organizovaní nadšenci nechybí – funguje zde Česká společnost Sherlocka Holmese. Její členové upozorňují na různé „sherlockovské“ akce – třeba divadelní představení, nebo literární soutěže.

Fotky, gify, videa

Zvlášť fajn pro všechny, kterým se líbí aktuální představitel Sherlocka Holmese či Watsona/Watsonové. Tumbler je doslova narvaný fotkami, vtipnými gify (pohyblivé fotky), videi z filmů a seriálů i fanvidei. Je jen na vás, kolik vizuálního potěšení (jste schopni) přijmout.

„Sherlock je klasika. Líbí se mi i moderní verze, které přidávají na důrazu také ženským postavám.Například Mary v novém filmu, či Joan Watson v Elementary jsou moc fajn postavy. Myslím, že bez nich by to v dnešní době působilo divně,“ míní jedna z nadšených fanynek, filmovědkyně Monika.

Ale pozor! Tumblr (fotoblog), zvlášť ve spojení s Sherlockem, může být závislost s velkým Z. Stačí zadat do vyhledáváče "Sherlock Holmes tumblr" a vemte si na to dovolenou!

Kudy tudy na Baker Street?

Povinnost pro všechny „Sherlockians“? Navštívit muzeum svého hrdiny! Oficiální adresa je stylová – 221B Baker Street, Londýn, ovšem na místě pozor. Číslo 221B totiž oficiálně neexistuje. A muzeum se ve skutečnosti na Baker Street rozkládá mezi čísly 237 a 241. Což je sice drobnost, ale ať vás nesoulad nenutí přemýšlet nad slavnou kouzelnickou fintou dalšího slavného fiktivního Brita – Harryho Pottera. Tedy utíkání proti zdi…poslepu.

Chapadla fan fiction

Zvlášť lákavé pro všechny, kteří za hlavním dějem vidí další příběhy a vztahy. Toužíte „spárovat“ Sherlocka a Watsona/Watsonovou na papíře, nebo jim připsat další společná dobrodružství, které mozky Doyla ani desítek scénáristů a režisérů za víc jak století nevytvořily? Vzhůru na servery s fan fiction. Ať už jste přesvědčení o tom, že Sherlockovou životní láskou je Watson – Watsonová, nebo, že Mycroft je až příliš osamělý intelektuál, rozšíření sherlockovského univerza stojí za to. Z pohledu čtenářů i autora.

Tak do čeho se vrhnete vy?

Nabudit své nadání můžete s Sherlockem Holmesem: Jak prosté dnes od 20:15 na Prima Love

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.