Slavné paranormální seriály, na které jste dočista zapomněli!

Mrtvolu obalenou „diamanty“ objeví televizní štáb během natáčení pořadu o paranormálních jevech v lomu. Kůstka zjistí, že mrtvé ženě někdo zlomil vaz a záhadné věci jsou inkrustované krystaly. Připomeňte si dvojici seriálových hitovek o "tajemnu", jež si oblíbil leckterý divák!

Sběratelé kostí v úterý ve 21.20 na Prima love.

Mulder a Scullyová

Naprostá klasika pro všechny příznivce strašidelných kousků, kvůli které se děcka, která vyrůstala v devadesátých letech, mnohdy tajně vykrádala z postelí, a která po celém světě získala miliony fanoušků. Seriál měl všechno – mimozemšťany, příšery i tajemné postavy z veskrze lidského světa (viz. záhadný Kuřák). A navrch tu ještě byla geniální ústřední dvojice agenta Foxe Muldera, který "chce uvěřit" a je přesvědčen, že jeho sestru unesli mimozemšťani, a dlouho celkem skeptické agentky Dany Scullyové.

A zajímavosti? Třeba to, že už první díl v roce 1993 sledovalo slušných 12 milionů diváků a ten poslední v roce 2002 o dva mega méně, že seriál posbíral 62 nominací na cenu Emmy a 16 jich proměnil, v případě Zlatého glóbusu pak v úspěch přetavil pět z 12 nominací. Seriál paroduje 8. díl 10. série Simpsonových a jeden z tvůrců seriálu Akta X Chris Carter se údajně při psaní nechal inspirovat informací, že UFO prý uneslo na čtyři miliony Američanů. Akta X aktuálně běží na Prima Cool.

Věřte nevěřte

Častá kulisa víkendových obědů. Mysteriózní pětice příběhů, u nichž až na konci charismatický moderátor prozradil, který byl výmysl scenáristů a který měl inspiraci ve skutečné události, je další seriál z pokladů televizní truhlice tajuplna. "Mnohé díly mě opravdu přiváděly svou hrůznou atmosférou k zbláznění, jiné byly spíš směšné. Rozhodně ale nemohu jít níž, protože jsem se na to vždy neskutečně těšila a ten strach milovala..." popsala pocity fanouška při hodnocení jedna z uživatelek csfd.cz, která dala Věřte nevěřte slušné čtyři hvězdy. Scenáristé seriálu prý často stavěli své příběhy na článcích v novinách, objevily se však i historické události – například předpověď potopení Titanicu. Některé příběhy prý inspirovaly i takzvané městské legendy. Série měla celkem čtyři sezony, z nichž první moderoval herec a otec Joshe Brolina James Brolin, zbylé tři pak Jonathan Frakes známý také třeba ze seriálu Star Trek.

Sběratelé kostí v úterý ve 21.20 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 4. 2024

Berani, dnes se vám může přihodit nečekaná finanční událost. Možná budete stát s otevřenou obálkou v ruce a nebudete schopni slova. Ať už se jedná o nečekaný bonus, dárek nebo překvapivou dividendu z akcií, investujte peníze moudře. V poslední době jste utratili spoustu peněz a bylo by dobré, abyste začali doplňovat bankovní konto.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.