Šimon trpí kombinovaným postižením, vy mu můžete pomoci

V neděli ve 20.15 uvidíte na Primě benefiční večer Srdce pro děti. i vy totiž můžete pomoci telefonátem (na druhém konci si můžete popovídat s celebritou) nebo SMS. Poznejte Šimona, který potřebuje naši pomoc.

Šimonek Petržela – v benefici zastupuje celou řadu dětí s kombinovaným postižením, které potřebují pomoci

Šimonek Petržela je čtyřletý chlapeček s tracheostomiií, Pegem a psychomotorickou retardací, který žije se svými rodiči ve skromném domečku v Češkovicích. Šimonek se narodil v Boskovicích s dýchacími obtížemi, následně byl převezen do brněnské nemocnice, kde mu z obav udušení byla zavedena Tracheostomie (dýchací trubice do krku). Kvůli nepřijímání jídla lékaři přistoupili na PEG, což je sonda do žaludku, přes kterou je Šimonek krmen. Po mnoha návštěvách odborných lékařů mu byl diagnostikován Pierre-Robinuv syndrom a PMR (psychomotorická retardace).

Z důvodu těchto poruch rodina s chlapcem cvičí Vojtovu metodu, přesto se i po dlouhých čtyřech letech cvičení nedostavují bohužel žádné velké pokroky. Šimonek sice sedí a leze po čtyřech, ale chodit zatím nedokáže.

Z výtěžku benefičního večera Srdce pro děti bude o.p.s. Život dětem Šimonkovi zajišťovat hiporehabilitaci a kurzy plavání.

Patronem chlapce se stal pro letošní ročník Srdce pro děti Igor Chmela.

Sledujte benefiční večer na Primě v neděli ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.