Sherlock přivítá novou postavu. Kdo byl Gregson v původních příbězích?

Více pozornosti se v tomto díle Jak prosté upírá na jednu z vedlejších, leč stálých, postav – inspektora Thomase Gregsona. Než zjistíte, o co jde, připomeňte si, jakou roli měl Gregson v původních počinech Artura Conana Doyla!

Další díl seriálu Jak prosté uvidíte ve středu od 20.15 na Prima love.

Kde že byl?

Takže za prvé. Zatímco scenáristé Sherlock Holmes: Jak prosté pojmenovali šéfa 11. okrsku Thomas Gregson, původní charakter má jméno Tobias. S Tobiasem Gregsonem se přitom fanoušci holmesovských příběhů mohou potkat už v prvním Doylově majstrštyku Studie v šarlatové. Později vystupuje v dílech Řecký tlumočník (1893), Vila Vistárie (1908) a naposledy pak v povídce Rudý kruh, která vyšla v roce 1911.

Jaký byl?

Co se osobních charakteristik týče, Watson popisuje Gregsona jako otrlého a chladného muže. Sám Holmes ho zas dokonce označil za nejchytřejšího ze Scotland Yardu, i když slavný detektiv neměl nikdy o Scotland Yardu valné mínění. Nicméně Gregson schopnosti výstředního, leč geniálního Holmese uznává. A nesmíme zapomenout, že Tobias Gregson má taky řádnou dávku kuráže, což prokázal třeba v potyčce se zločincem ve zmíněné povídce Rudý kruh.

Jaký je?

Scenáristé Jak prosté, jak jinak, charakter Gregsona poněkud překopali. Kromě jiného křestního jména mu přidělili i jinou národnost – je to Amík jak vyšitý. Nicméně s Sherlockem Holmesem se Gregson poprvé opravdu potkal ve Velké Británii, kam byl pracovně vyslán. A jak už to (často) u moderních seriálových policistů bývá, Gregsonovi jeho práce jaksi ničí osobní vztahy.

Co ho čeká v dalším díle třetí řady seriálu Jak prosté?

Uvidíte ve středu od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.