Seriál Bez hranic: Sekta chce zabít herečku. Vzpomeňte si na případ Mansona!

Seriál Bez hranic bude řešit případ italské herečky, jíž vyhrožuje sekta smrtí. Tým vyšetřovatelů bere hrozbu vážně, neboť v Itálii už byl zabit herec Piovani, který obdržel stejný dopis jako herečka. Připomeňte si smrt americké herečky Sharon Tate – jednu z nejbrutálnějších rituálních vražd vůbec.

Jedna z nejhrůznějších sekt byla Rodina. Pod vedením Charlese Mansona její členové zabili 7 lidí, obětí se stala i známá herečka.

Přítel slavného hudebníka

Charles Manson se narodil roku 1934. Ve třinácti ho poprvé odsoudili za ozbrojené přepadení, jeho zločinecká kariéra byla bohatá. Kolem třicítky se odstěhoval do San Franciska, kde se živil žebráním a hraním na kytaru, seznámil se také se studentkou Mary Brunner.

Začali spolu žít, později si však Manson nastěhoval i další ženy. Fungovali jako sekta a Manson byl jejich guru. Manson se přátelil i s Dennisem Wilsonem z Beach Boys, nějakou dobu dokonce žili všichni dohromady. Nakonec se ale cesty Rodiny a Wilsona rozešly. Sekta se přestěhovala na ranč v Topanga Canyon.

Vraždy, které šokovaly Ameriku

Právě tam se zrodil plán na rasovou válku. Chtěli ji rozpoutat vraždami známých osobností, jež by svedli na černochy. A v roce 1969 začali zabíjet. Nejdříve zastřelili drogového dealera, později několik členů Rodiny zajalo hudebníka Garyho Hinmana, kterého později ubodali. Největší krveprolití však provedli 9. srpna 1969. Manson poslal Texa Watsona, Susan Atkinsovou, Lindu Kasabian a Patricii Krenwinkel k domu hudebního producenta. Jenže krátce předtím dům koupil někdo jiný a pronajal si ho režisér Roman Polanski.

Byl v Londýně, ale v domě pobývala jeho těhotná manželka herečka Sharon Tate a tři přátelé – Wojciech Frykowski, Jay Sebring a Abigail Folger. U brány Mansonovci zabili Stevena Parenta a později i všechny další přítomné. 10. srpna také zavraždili Lena a Rosemary LeBiancovy. Veřejnost vraždy šokovaly. Vyšetřovatelům bylo brzy jasné, že vraždila sekta.

Soud a dopadení

Vyšetřovatelé vtrhli do sídla Rodiny 16. srpna. Mansona i jeho stoupence zatkli, ale brzy pustili. Neměli dost důkazů. Až později nastal ve vyšetřování průlom – díky výpovědi bývalé členky sekty. A policie dala dohromady jména všech vrahů. V květnu 1971 byli Manson, Atkins, Krenwinkel a Kasabian usvědčeni a odsouzeni k trestu smrti, jenž byl později nahrazen doživotím. Tentýž trest dostal i Watson.

Odkazy v popkultuře

K Mansonovi odkazuje několik muzikantů. Nejznámější Marylin Manson čerpal při výběru uměleckého jména z kontrastu milované hvězdy a nenáviděného sektáře. Trent Reznor z Nine Inch Nails natočil album kapely v domě, kde zemřela Sharon se svými přáteli. Po jeho demolici si údajně odnesl dveře. Axl Rose z Guns N´Roses zařadil na album The Spaghetti Incident? Mansonovu píseň. A česká skupina Fiordmoss má v repertoáru smutný song o vraždě Sharon Miss Tate.

Seriál Bez hranic uvidíte ve čtvrtek ve 20.15 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.