Schimanski i Schweiger: Echt drsňáci z Místa činu

Už víc jak 40 let brázdí (nejen) německé obrazovky kriminální série Místo činu. Za ta léta získala spousty fanoušků i odpůrců. Někteří „vyšetřovatelé“ jsou zvlášť extra zapamatování hodní. Kdo by třeba neznal komisaře Schimanského?

Seriál Místo činu: Vraždy z lásky uvidíte ve čtvrtek ve 20:05 na Prima Love!

Účinkováním v jednom z novějších dílů nepohrdl ani opravdu slavný současný herec. Mrkněte na dva populární vyšetřovatele – drsňáky seriálu.

Götz Georg

Aneb legendární komisař Schimanski! Drsňácký oblíbenec éry 80. let v seriálu. Na husté image komisaře měl přitom podíl sám Georg – scénáristé si Schimanského původně představovali jako pragramtického kravaťáka. Herec však někoho takového ztvárnit odmítl. A sehnal i „své“ poznávací znamení – béžovou bundu, jíž splašil v jednom z army shopů. A svérázný hrdina byl na světě. Nouzi o dobrodružství přitom nemá Georg ani v reálném životě. Je fandou do motorek, plavání i potápění. V roce 1996 ho dokonce poblíž Sardinie přejel člun s turisty, nehoda se mu však naštěstí nestala osudnou.

Til Schweiger z Hanebných panchartů

Za drsňáka je i Til Schweiger ve filmu Místo činu: Nickův zákon. Ve snímku z loňského roku známý představitel siláků a mlátiček zahrál nekompromisního komisaře, který má v Hamburku úkol – zkontrolovat byt, z něhož se vyklube hnízdo nelegální prostituce. Poté, co postřílí první pasáky, se musí vydat na boj proti mocnému klanu obchodníků s bílým masem a zároveň dokázat oprávněnost svého jednání. Napůl hrdina, napůl odpadlík. Mimochodem Schweiger, známý třeba z Tarantinových Hanebných panchartů, se tu objevil i se svou (skutečnou) dcerou Lunou. Podoba se nezapře, nezbývá jen čekat, zda bude za pár let podobně drsná.

A jak se vám líbí současní vyšetřovatelé? Dnes večer je čeká pátrání po vrahovi mladého prostituta. Místo činu: Vraždy z lásky dnes ve 20:05 na Prima Love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 13. 5. 2024

Je pravděpodobné, že se vám podaří vše, co si dnes řeknete, Berani. Pokud vás brzdí obavy o integritu vztahu nebo dlouhodobé vyhlídky partnerství, můžete obavy rozptýlit přímou konfrontací s danou osobou. Možná zjistíte, že on nebo ona má stejné pocity jako vy. Upřímnost je dnes důležitá.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.