Role v Černé punčoše ho stála kariéru!

Vraždil ženy, které ho nerespektovaly. Černou punčochou. Kriminální film Černá Punčocha patří mezi nejčastěji reprízované filmy, mimo jiné proto se role vraha stala pro Milana Karpíška osudnou. Táhla se s ním zbytek jeho kariéry.

Kriminálku Černá punčocha uvidíte na Prima love ve 20.15 v sobotu. Zatímco se běžný den v životě krejčího Mikiho zdál každému muži ideální, jelikož se neustále pohyboval mezi krásnými ženami, on to viděl z jiné stránky. Tyto krásné ženy přeměřoval, špendlil na nich šaty, dotýkal se jejich těl, ale ani jedna ho nechápala jako muže. Toho muže, s kterým prožíváte něco víc než historky u kafe. Jeho touhy jsou nenaplněné, přes den pomáhá ženám stát se krásnými, v noci je pronásleduje a škrtí černou punčochou.

Jedno dušení černou punčochou se natáčelo pět dní

Když Otakar Fuka, režisér Černé punčochy, hledal tvář pro jeho hlavního hrdinu, vypomohl mu Lubomír Lipský. Fuka totiž hledal dokonalého herce, který ovšem není známý. A tak z úst pana Lipského padlo jméno jeho kamaráda Milana Karpíška, oblastního zpěváka, který zpíval v opavském divadle. Roli Mikiho bral extrémně vážně, jedna z jeho filmových obětí, herečka Olina Hrubá, se nechala slyšet, že pan Karpíšek roli bral tak vážně, že se ho kolikrát i bála. A to se scéna, kdy ji krejčí škrtí, natáčela celých pět dní!

Olina Hrubá také nepatřila mezi profesionální herečky, většinu času se živila jako vizážistka Karla Gotta a Jiřiny Bohdalové, režisér si ji vybral ale hlavně proto, že byla atraktivní svou vysokou souměrnou postavou a blond hřívou.

Podobné články

Když jste až příliš dobrý herec

Nicméně role vraha s černou punčochou se Milanovi Karpíškovi kvůli častým reprízám vryla pod kůži chtě nechtě. Lidé na něj na ulici pokřikovali "vrahu" a ani jeho divadelní kolegové se nedrželi zkrátka. A možná ani proto nedostával od režisérů příliš mnoho filmových nabídek. Jak asi musí být příjemné zapsat se do paměti lidí jako úchylný vrah? Podle jeho přátel to bral s nadsázkou.

Podívejte se na slavnou českou kriminálku Černá punčocha na Prima love v sobotu ve 20.15.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.