Rizzoli & Isles: Děsivá dokonalost vašich oblíbených postav!

Kvůli práci pro internetovou aplikaci “Perfektní přítel” se stal mladý student “čtvrteční” obětí. Jeho job probíhal tak, že “fungoval” jako online přítel pro více než tři desítky zákaznic… Má ho některá z uživatelek netradiční služby na svědomí?

Další díl seriálu Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně uvidíte ve čtvrtek od 20.15 na Prima love.

Než to zjistíte, přečtěte si o několika “dokonalých” postavách popkultury, které byste v reálném životě potkat určitě nechtěli!

Nebezpečný Stepford

A začneme u Iry Levina. Právě autor slavného hororu Rosemary má děťátko totiž v 70. letech napsal další děsivou záležitost – Stepfordské paničky. V příběhu přitom všechno vypadá tak “dokonale”. Ženy ve Stepfordu, kam se přistěhuje hlavní hrdinka Joanna s manželem, vypadají vždy perfektně, jsou usměvavé a věnují se výhradně domácnosti. Joannu, která je úplně jiné nátury, to nejdřív překvapuje, pak děsí a nakonec…

Závěr nebudeme prozrazovat, mrkněte buď do knížky nebo si pusťte jednu z filmových adaptací. Zatímco ta z roku 1975 s Katharine Ross v hlavní roli brnká spíš na hororovou strunu, remake z roku 2004, kde si Joannu střihla Nicole Kidman, balancuje na hraně komedie a thrilleru. Inspiraci paniček ze Stepfordu můžete najít i v seriálu Zoufalé manželky.

Není matka jako matka

Lákavou variantu “rodiny”, která je nakonec naprosto příšerná, přináší i pohádkový příběh z pera Neila Gaimana Koralína. A to nepřeháníme. Přitom se jedenáctileté Koralíně Jonesové svět za podivnými dveřmi, které objeví, zdá mnohem lepší, než ten reálný. Rodiče nejsou zaneprázdnění, sousedi lepší a všechno prostě vypadá růžověji…

Jenže brzy hlavní hrdinka zjistí, že pozlátko skrývá něco děsivého, a než se naděje, jde jí doslova a do písmene o život. I kniha Neila Gaimana se dočkala filmového zpracování – v roce 2009 příběh vtrhl do kin jako animák Koralína a svět za tajnými dveřmi pod režijním vedením Henryho Selicka, který má na kontě i slavnou Noční můru před Vánoci.

Polibte prince

A na závěr něco lehčího. Další typ podivné “dokonalosti” představuje i Princ Krasoň ze Shrecka. Jeho charakter vás sice nezprovodí ze světa ohavnými prostředky, ale dost možná časem unudí nebo otráví k smrti… A k tomu ta jeho máti!

Další díl seriálu Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně uvidíte ve čtvrtek od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.