Purpurové květy: Rozchod před dvanácti lety jejich lásku nezabil

Co všechno opouštíme ve chvíli, kdy dostaneme vysokoškolský diplom? Jsou to jen studentská svoboda a inspirativní myšlenky? Opustit školu znamená i opustit různé vztahy. Co se stane, když se staří známí znovu potkají? To vám prozradí romantický snímek Purpurové květy v neděli na Prima love ve 20.15.

Romantická komedie Purpurové květy otevírá i jinou otázku, než aby jen přinášela obyčejné setkání se starými přáteli. Školní lavice jste opustili před x lety a snahu dělat všechno trochu jinak než vaši předchůdci také. Máte za sebou pár nepovedených vztahů, několik zaměstnání a na účet vám chodí pravidelně pár plateb, které vám zajišťují pohodlný život.

Jedna nevinná návštěva baru a osudové setkání

Lidé se potkávají většinou jinak než ve filmech. Strkají do sebe na ulici, poznávají se na večírcích nebo v zaměstnání. Stejně tak jako Selma Blair právě v Purpurových květech. Selma zavolá své kamarádce z vysoké školy, sejdou na večeři, aby oslavily Katiny třiatřicátiny a povyprávěly si o plánech do budoucna. Náhle se však obě dívají do očí minulosti.

V rohu na opačném konci restaurace sedí jejich milenci z univerzitních let, kterým daly před dvanácti lety kopačky: Brian (Patrick Wilson), z nějž se stal úspěšný autor detektivek, a Murphy (Ed Burns), jeho současný právník. Následuje série událostí, díky kterým si všichni čtyři uvědomí nebezpečí a ošidnost prvních lásek a poznají nepředvídatelnost druhých šancí.

Zajímavosti:

Selmu Blair můžete znát z různých romantických komedií. Nejvíce se ale proslavila v roli Cecile v Nebezpečných známostech, když se dost neohrabaně snažila jako náctiletá svést tehdejšího sexidola Ryana Phillipa. Sama herečka byla několik let médii neustále označovaná jako anorektička, za což mohla její extrémně drobná a chlapecká postava. Selma je však teď šťastnou a o něco zaoblenější matkou :-)

Purpurové květy jsou osmým filmem za posledních jedenáct let režiséra Burnse. Ten se v tomto snímku vrací do své oblíbené čtvrti Tribeca a zároveň pokračuje v zájmu o současná témata: rodinu, přátelství, kariéru, ambice a lásku.

Sledujte Purpurové květy na Prima love v neděli ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.