Psi, které miloval celý svět. Lassie, Beethoven, Bella i Rex

Vraždu spáchanou na soutěži o nejkrásnějšího psa řeší tentokrát Richard Castle a Kate Beckett. To uvidíte na Prima love v úterý ve 20.15! Vražedný nástroj? Vodítko utažené kolem krku sudího. I filmový a televizní průmysl má své psí hvězdy slavné desítky let. Připomeňme si ty nejznámější.

Castla na zabití uvidíte v úterý ve 20.15 na Prima love.

Klasika Lassie

Nejslavnější zvířecí hrdina všech dob – tím byl pes Pal, kolie, která počátkem 40. let ztvárnila hlavní „roli“ v úspěšném filmu Lassie se vrací. Příběh o rodině, již finanční potíže donutí prodat milovaného psa do psince bohatého šlechtice, diváky dojal a jen do roku 1951 si vyžádal pět dalších pokračování. Pal pracoval plných 40 hodin týdně, měl k dispozici vlastní apartmá a větší gáži než malá Elizabeth Taylor, která ve snímku také hrála. Zatímco pozdější hollywoodská legenda získala za natáčení „pouhých“ sto dolarů týdně, Pal měl plných 250 dolarů. Mimochodem, díky filmu počet kolií v USA stoupl z původních 3000 na zhruba 18 000 zvířat.

Rozverní dalmatini

101 dalmatinů. Foto: archiv

Majitelé desítek rozkošných flekatých štěňátek postaveni proti ďábelské návrhářce Cruelle De Vil, která touží po flekatém kožichu. To je zápletka rodinného filmu 90. let. Poté, co manželé Anita a Roger odmítnou štěňata De Vil prodat, jsou unesena. Kuriozita? Ve filmu nakonec účinkují více než dvě stovky štěňat a herci byli natřeni šťávou z masa, aby je štěňata s chutí olizovala. Snímek má předlohu v kreslené Disneyovce z roku 1961.

Óda na Beethovena

Bethoveen. Foto: archiv

Ďábelskou postavou disponuje i snímek Beethoven z roku 1992. Tou je tentokrát veterinář Herman Varnick, který nutně potřebuje roztomilá štěňata na své pokusy a nařídí svým podřízeným, aby vyloupili obchod se zvířaty. Jenže jedno ze štěňat uprchne a najde si cestu k rodině Newtonových, jejichž tři děti už dlouho touží po tom mít psa… Perlička? Psa Christa alias Beethovena můžete vidět i v seriálu Krok za krokem. Beethoven se pak už o rok později dočkal pokračování, kde se psí hvězda zamiluje.

Horská romantika

Bella a Sebastian. Foto: archiv

Zatímco filmy Beethoven a 101 dalmatinů se dotýkají spíše etických otázek zacházení se zvířaty (samozřejmě v podání stravitelném pro děti), slavný francouzský seriál z 60. let Bella a Sebastian má zápletku takřka kriminální. Mezi vesničany, k nimž patří i malý Sebastian, totiž přichází pašerák drog Norbert, a tím, komu jeho podnikání neunikne, je právě Sebastianova fenka Bella. Letos přišel do kin i stejnojmenný film, který se odehrává za druhé světové války. V něm si zahrál nyní sedmapadesátiletý Mehdi El Glaoui, jenž před 49 let ztvárnil seriálového Sebastiana.

Castla na zabití uvidíte v úterý ve 20.15 na Prima love!

A kromě toho nesmíme přece zapomenout ani na Komisaře Rexe:) Toho uvidíte na Primě každý všední den ve 16.25!

(-nov)

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.