Připomeňte si slavné seriálové drsňačky. Starověk, utajení i geniální hackerka

Jednadvacáté století už sice načalo druhou dekádu, seriály však, aspoň donedávna, neměly tolik silných ženských hrdinek, kolik by si zasloužily. Proto pokud se nějaká ta rázná a odvážná objeví, získá často ikonický status.

Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně uvidíte už ve čtvrtek na Prima love ve 20.15. Už jsme psali o tom, že dvojka Rizzoli & Isles je u fanoušků nesmírně populární. Dříve než se s nimi vydáte na další dobrodružství, mrkněte na další dvojku hrdinek, které se dokonce potkaly v jednom seriálu!

Princezna bojovnice

Kdo z narozených mezi rokem 1985–90 s ní nevyrůstal? Veleslavná znělka, sexy „bojovný“ outfit, „létající“ superzbraň i věrná družka Gabriela se nesmazatelně zapsaly do dějin televize i srdcí mnoha seriálových fanoušků. Zatímco její „konkurent“ Herkules (oba seriály se občas dokonce prolnuly) měl jakous takous oporu ve „skutečném“ mytickém hrdinovi, Xena byla ryzím produktem fantazie tvůrců seriálu, což však bylo fanouškům fuk.

Novozélandský objev Xena

Brnění slavné Xeny je jedním z nejméně praktických. Meč po korzetu sklouzne přímo k srdci

Starověká drsňačka nesmírně proslavila novozélandskou herečku Lucy Lawles, která se seriálem Xena strávila několik let. Natáčení začalo roku 1995 a skončilo v roce 2001. Později na Lucy čekal další „starověký“ seriál Spartakus a kultovní sci-fi Battlestar Galactica, kde se setkala s další ikonickou suverénkou.

Hvězda v kokpitu

A tou byla Kara „Starbuck“ Thrace (Katee Sackhoff), jedna z nejvýraznějších postav všech čtyř řad seriálu o lidech, kteří se po zničení jejich domovských kolonií vydávají na pouť vesmírem za bájnou planetou Zemí. Thrace představovala silnou, někdy až hrubou, ale ultraschopnou a inteligentní pilotku – vojandu s dobrým srdcem, která „nakopne“ ješitnost nejednoho macha.

Kara a ty další

Autor BSG Ron Moore je ostatně vůbec fandou silných ženských postav, v seriálu je jich totiž poměrně dost – ať už se jedná o „duo“ vojaček Boomer a Athéna, či reportérku, již ztvárnila právě Lucy Lawles a která má v seriálu velmi zásadní roli. Jakou, samozřejmě neprozradíme. Mimochodem BSG z počátku tisíciletí je inspirována Battlestar Galacticou z přelomu 70. a 80. let, kde byl Starbuck muž. Informace, že Starbuck bude hrát žena, zpočátku mezi fanoušky staré série vzbudila vlny nevole, nakonec se však Kara stala nesmírně populární!

P.S.: Na rozdíl od Xeny je Lucy Lawless v BSG blond.

Co čeká dvojici Jane Rizzoli – Maura Isles ve čtvrtečním dílu seriálu? Pátrání po vrahovi popeláře. Sledujte Rizzoli & Isles:Vraždy na pitevně od 20.15 na Prima love.

-nov

Podobné články

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.