Prima love uvede pokračování Sběratelů kostí, seriál Šestej smysl!

Prima love uvede v pondělí v 21.20 premiéru seriálu Šestej smysl. Seriál vznikl jako oficiální spin-off (viz níže) Sběratelů kostí. Jedním z důvodů, proč vznikl, byla plánovaná absence Sběratelů kostí na televizní obrazovce způsobená těhotenstvím herečky Emily Deschanel.

Agent Booth ani „Kůstka“ Brennanová se ale v žádné z třinácti natočených epizod neobjeví. Možná si myslíte, že hlavní postava seriálu, veterán války z Iráku Walter Sherman (Geoff Stults), se tu objevuje poprvé. Ale tvůrci Sběratelů kostí jsou vychytralí jako lišky, Walter Sherman a Leo Knox se poprvé objevili už v 19. dílu šesté řady Sběratelé kostí, ve kterém pomáhají najít ztracený poklad ze španělské galeony. Už tehdy je samozřejmě hráli Geoff Stults a Michael Clarke Duncan. Epizoda byla testem, jak diváci na neobvyklého hrdinu zareagují.

Seriálový spin-off je televizní dílo, které bylo odvozeno od již existujícího seriálu a dále rozvíjí určitý aspekt původního díla. Jedním ze známých spin-off seriálů je Xena: Princezna bojovnice, která vznikla ze seriálu Herkules.

Šestej smysl navazuje na Sběratele kostí neustále...

Veterán Walter je známý agenta Bootha z dob, kdy oba sloužili v armádě. Při výbuchu nastražené bomby utrpěl vážné zranění mozku, získal však jedinečnou schopnost: dokáže najít nepatrné spojitosti mezi zdánlivě nesouvisejícími událostmi, předměty a osobami, jež jiným vyšetřovatelům unikly. Když chce, vypátrá cokoli a najde kohokoli na světě.

Šestej smysl je zároveň volně inspirovaný knižní sérií The Locator od Richarda Greenera. V seriálu se původně měla objevit jenom jedna ženská hrdinka. Barmanku a pilotku helikoptéry si v „nultém dílu“ ze Sběratelů kostí zahrála Suffron Burrows. Producenti se pak ale rozhodli její postavu vypustit.

Tak trochu střelený hlavní hrdina

Je to trochu černý humor, přiznáváme. Walter ale kvůli poškození mozku zároveň trpí těžkou paranoií a dalšími duševními problémy i výstřelky, které jsou kořením celého seriálu. Budete se smát a zároveň se chytat za hlavu. Léčbu odmítá, protože nechce o užitečnou schopnost přijít. Zatím se mu nepodařilo najít pouze experta na výbušniny, který vyhodil do vzduchu Walterovo Humvee a zabil pět členů jeho jednotky...

Momentálně se Walter drží při zemi. Ale protože se najde dost lidí, kteří potřebují jeho pomoc, pracuje jako neoficiální soukromý vyšetřovatel. Pomáhají mu jeho „právní poradce“ a majitel baru na Floridě Leo Knox (Michael Clarke Duncan), policistka Isabel Zambada (Mercedes Masöhn) a nezletilá zlodějka Willa Monday (Maddie Hasson), která si chce „odkroutit“ podmínečné propuštění.

Jak si tvůrci Sběratelů kostí poradili se seriálem Šestej smysl? To můžete prověřit už v pondělí ve 21.50 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.