Prima Love dnes představí fantasy seriál Cizinka!

Prima love si k pátým narozeninám nadělila dárek. 26. března v sobotu bude vysílat premiérovou řadu amerického seriálu Cizinka. Ten se natáčel částěčně i v Praze. Poznejte s námi příběh dívky, která se ocitne v jiném čase a jejíž srdce rozdělí dva muži.

Cizinka je historický dobrodružný romantický seriál s lehkým dotekem fantasy a sci-fi. Jeho půvabná hlavní hrdinka Claire Randall (Caitriona Balfe) žila několik let odloučená od manžela. Rozdělily je kruté události druhé světové války, které se Claire účastnila jako zdravotní sestra v polní nemocnici přímo za frontovou linií. Opětovné shledání s manželem Frankem (Tobias Menzies), se kterým se rozhodne strávit druhé líbánky v tajuplném prostředí městečka Inverness v panenském prostředí Skotské vysočiny, naruší nečekané události.

Nechtěná cesta do minulosti

Claire se za mysteriózních okolností dostává do minulosti. Z roku 1945 je přenesena do roku 1743. V neznámém světě se okamžitě ocitá v ohrožení života. Angličané tvrdě potírají jakékoli známky skotské rebelie. Jenže pro obě strany je Claire záhadnou cizinkou – a dost možná nepřátelskou špiónkou.

Jedinou přívětivější tváří se stává mladý horal a psanec Jamie Fraser (Sam Heughan), jemuž Claire ošetřuje zranění. Když je přinucena se za mladého, pohledného a rytířského bojovníka znovu provdat, rozhoří se mezi ní a Jamiem vášnivý vztah. Ten však rozerve její srdce mezi dva muže ze dvou neslučitelných období.

Neobvyklý milostný trojúhelník se ještě více komplikuje, protože Claire je pronásledovaná Frankovým předkem, nemilosrdným a krutým Černým Jackem Randallem (znovu Menzies).

Seriál podle úspěšné knižní předlohy

Seriál Cizinka vznikl podle úspěšných knížek spisovatelky Diany Gabaldon. Jejich hlavní hrdinku si fanoušci zamilovali už před 25 lety, kdy vyšel první díl. Cizinku převedl na televizní obrazovku producent a scenárista Ronald D. Moore, který je podepsaný pod slavnými sci-fi seriály Battlestar Galactica, Star Trek: Nová generace, Star Trek: Hluboký vesmír devět a Star Trek: Voyager.

„Cizinka je seriál, jaký tady ještě nebyl,“ říká producent seriálu Ronald D. Moore. „Je to zajímavý dobový příběh se špetkou cestování v čase. A je to vcelku dost epické dobrodružství.“

První díl uvidíte na Prima love již 26. března!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.