Představitel Joffreye byl pěkný seladon, zkoušel to i na Angeliku!

Nehynoucí láska mezi zjizveným Peyracem a blonďatou Angelikou byla silná. Jaký vztah ale měli tito dva představitelé na place? Michèle Mercier ve své biografii uvedla, že se ji Robert Hossein snažil svést... A nebyla jediná.

Filmový nástup Michèle Mercier jako blonďaté Angeliky nebyl úplně nejjednoduší. Filmový štáb kvůli nedostatku financí musel během tří měsíců natočit dva díly Angeliky, které se nakonec vepsaly do filmových dějin. Jaké vztahy byly na filmovém placu?

Věkové rozdíly ve filmu a v knížce

Za kamerami se v tu dobu rodila filmová láska všech dob. Sedmnáctiletá Angelika se postupně zamilovávala do ošklivého, zato galantního a elegantního Joffreye. Mezi herci byl ve skutečnosti dvanáctiletý věkový rozdíl, zatímco mezi Angelikou a Peyracem to mělo být třináct let. V první knize je Angelice sedmnáct a Peyracovi třicet let. Michèle Mercier se tedy během natáčení prvního dílu musela lehce omladit, protože v té době už to byla pětadvacetiletá italská filmová hvězda, zatímco Robertovi Hosseinovi bylo třicet sedm let.

Milostný románek během natáčení?

Ten podle obou protagonistů báječné Angeliky rozhodně neproběhl. Avšak Michèle Mercier ve své biografii uvedla, že se v roce 1960, tedy ještě před prvním natáčením Angeliky spolu vášnivě líbali. Urostlý Robert se ji prý v té době snažil svést, přestože ona už byla v té době vdaná a podle vlastních slov (nadále) věrná. Je zřejmé, že Michèle měla ve svém osobním životě vždycky jasno, zatímco Robert Hossein procházel dlouhou dobu obdobím, kdy svou pravou lásku teprve hledal.

Angelika s Michéle Mercier

Žil s šestnáctiletou lolitou

Tento herec, a mimo jiné skvělý divadelní a filmový režisér, měl ve svém životě opravdu notný počet žen. Jeho slabost byla jasná, životem mu proplouvaly zásadně herečky. Robert se po několika vztahových eskapadách oženil s krásnou herečkou ruského původu Marinou Vlady, která mu porodila syna. Jejich druhý syn se už v roce 1959 narodil rozvedeným rodičům.

Během inkriminovaného roku 1960, kdy měl svádět budoucí představitelku Angeliky, randil s další herečkou – Marie-France Pisier. V roce 1962 už si však bral extrémně mladou dceru bývalého francouzského ministra Caroline Eliacheff. Jejich vztah tehdy plnil stránky bulvárů hlavně proto, že Robertovi bylo v té době třicet tři let a mladé Caroline teprve šestnáct. Známá schémata v Robertově životě se však opakovala, ve chvíli, kdy se tento skandální pár rozváděl, Caroline porodila syna. Zatímco se Robertovi skvěle vedlo ve své filmové a divadelní kariéře, jeho osobní život byl v troskách. V následujícím roce mu během autohavárie zemřela jeho nová láska.

Ženu svého života našel až v roce 1976, kdy se oženil s herečkou Candice Patou a narodil se jim syn. Milostný život galantního knížete Peyraca byl opravdu zábavný nejen ve filmové rovině. Vy si však už teď můžete připomenout od 27. února v kinech nový remake Angeliky!

Podobné články

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.