Pracuje na rotopedu! Nejšílenější úchylky odhalí závislost na cyklistice

Kde je hranice závislosti na sportu? Někdo nesportuje vůbec, jiný povinně třikrát týdně. Další nemůže být bez endorfinů, které tělo vyplavuje po fyzickém výkonu, ani jeden den. Jenže jak se lidově říká: sportem k trvalé invaliditě... Tom miluje cyklistiku. Až příliš.

Tomovi je padesát pět let. Na svůj věk opravdu nevypadá a jeho svalů na lýtkách si všimnete na první pohled. Viditelně ho sportování baví, řeknete si. Až uslyšíte, kolik hodin denně tráví na kole, pochopíte, že jeho závislostí je cyklistika.

Tom začal jezdit už před dvaceti pěti lety a jeho vášeň pro tento druh sportu se postupně zvyšovala. "Je to jako droga, když pár hodin nejezdím, cítím úzkost," tvrdí.

Pro většinu z nás je sedlo kola to nejnepohodlnější posazení ze všech, ne však pro Toma. Tom stráví na kole víc než 8 hodin denně sedm dní v týdnu – to je skoro 3000 hodin ročně.

První věc, na kterou myslím, je kolo

Pokud čas strávený na kole spočítáte, vyjde vám, že tento muž strávil cyklistikou 82 tisíc hodin, to je více než 9 let. Není tedy divu, že v roce 2009 vytvořil světový rekord – šlapal 7 dní v kuse. V práci si na jeho závislost už zvykli.

Během práce jsem pořád na rotopedu, mám k němu připojený počítač a telefon.Po práci samozřejmě ihned sedne na kolo. Tom platí za své úspěchy krutou daň, žije v neustálých nesnesitelných bolestech, nemůže skoro chodit. Lékaři ho neustále varují, že pokud takto bude pokračovat dál, nebude chodit vůbec. Nejvíce trpí jeho kyčle a bederní páteř. Problém je, že pokud sedne na kolo, zdravotní problémy zmizí...

Divya hledá mrtvá zvířata a preparuje je

Jako mladá dáma ještě ani ne třicetiletá by si měla užívat života. Přesto se ráda obklopuje smrtí. Divya má ve svém 70 metrovém bytě přes 50 vycpaných zvířat a každý den pracuje na dalším. Divya je sice módní návrhářka, ale dokázala už vycpat 28 myší, 22 ptáků a jednu veverku. "Nejraději mám mrtvé ptáky. S každým zvířetem, na kterém pracujete, si vytvoříte pouto. Nejdřív udělám řez na břiše, a to je okamžik, kdy zatajím dech, protože nevím, jak to vypadá uvnitř," říká zapáleně.

Svá vycpaná zvířátka si i pojmenovává. Robert je rys..

Její podivná vášeň jí už zničila několik vztahů. Bývalí přátelé s ní odmítali hledat mrtvá zvířata a báli se chorob, která mršiny mohou mít. Taková ptačí chřipka nebo vzteklina nepatří zrovna mezi "top 10" nemocí, které by člověk nutně potřeboval dostat. Divya se ale nebojí a rozhodně nehodlá přestat.

Jak se s takovým chováním naučit žít? Dá se taková závislost vyléčit? Podívejte se na dnešní Nejšílenější úchylky ve 20.15!

Viděli jste nejdelší nehty na světě?

Jak zhubnout k smrti?

Obsese bělení kůže. Michael Jackson nebyl sám...

Uklizí osm hodin denně!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.