Poznejte ty největší podvodníky. Kdo obral hvězdy a natočili o něm film?

Ve středečním seriálu Jak prosté uvidíte na Prima love případ poradce elity, který vedl pyramidový systém. A teď chce spáchat sebevraždu... Znáte však ty největší podvodníky, kteří obírali hvězdy a natočil se o nich film?

Další díl seriálu Jak prosté ve středu ve 20.15 na Prima love.

Oškubal hollywoodské hvězdy

Jedním z nejznámějších případů je nedávné odhalení amerického finančníka Bernarda Madoffa. Na muže, který v 60. letech založil úspěšnou firmu a dlouho se těšil pozornosti i jako velký filantrop, v roce 2008 prasklo, že jím spravované fondy jsou takzvané „letadlo“, kdy investorům nevyplácel peníze z výnosů, ale z vkladů příchozích klientů. Situace je o to pikantnější, že na lep Madoffovi sedly i významné hollywoodské hvězdy – například Steven Spielberg, Kevin Bacon a John Malkovich. Madoff dostal v roce 2009 150 let vězení.

Vlk z Wall Street

Dalším velkým jménem ve světě podvodu je Jordan Belfort, podle jehož příběhu natočil loni Martin Scorsese film s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Belfort během obchodování na burze připravil své klienty o 200 milionů dolarů, které vrazil většinou do luxusních prostitutek a aut nebo je prohnal nosem, což se mu nakonec zčásti stalo také osudným. Potopil drahou jachtu i obě svá manželství.

Belfort založil svou firmu Stratton Oakment v roce 1990, obvinění z podvodů s cennými papíry, neboť klientům prodával akcie bezcenné, přišlo o osm let později. Belfort si odseděl „pouhé“ dva roky, ovšem hlavně proto, že s FBI „spolupracoval“ – což v překladu znamená, že naprášil všechny kolem sebe. Po propuštění z vězení napsal o svém životě knihu, provozuje firmu na trénink obchodníků, bydlí v L.A. splácí stomilionový dluh. Mimochodem, byť je tomu těžké uvěřit, tak film ho prý vykreslil v příznivějším světle. Skutečnost tedy byla asi vskutku síla.

Jak prosté uvidíte ve středu ve 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.