Seriály a filmy

21. července 2014 08:00

Petra Kloidová

Podívejte se na dokument o královské rodině Kate, Williama a malého George

V pondělí ve 20.15 na Primě uvidíte dokument o nové královské rodině. Náhlednete do života jedné z nejsledovanějších rodin na světě, a to v širších souvislostech. Jaký byl vliv princezny Diany na syna Williama? Jak se změnila monarchie i její společenské vnímání v posledních letech?

Dokument vám pomůže nahlédnout do života královské rodiny. Není pochyb, že jeden z nejsledovanějších porodů na světě byl porod Kate, která s princem Williamem čekala svého prvního potomka. Po dobu několika dlouhých týdnů celý svět čekal a sledoval Velkou Británii. Hlad po zprávách a novinkách byl takřka neukojitelný. 22. července 2013 se konečně narodil princ George Alexander Louis z Cambridge a propuklo všeobecné veselí. Tím, že si William a Kate vybrali k porodu malého George nemocnici St. Mary, vzdali hold babičce, kterou nikdy nepozná. Právě tam totiž princezna Diana před lety porodila malého Williama.

Začátek nové královské generace

Georgeovo narození symbolizuje začátek nové generace. George ponese královské jméno a rodové barvy až do příštího 22. století. Jako třetí následník anglického trůnu v pořadí nahradil Williamova mladšího bratra, prince Harryho. Přitom je synem neurozené dámy. Jeho matka – Kate Middleton – se stala první neurozenou ženou, která se po celých 350 letech přivdala do britské královské rodiny. Diana nazývaná „Královnou lidských srdcí“ by určitě byla hrdá, protože princ George je potomkem královského rodu stejně jako linie horníků.

I vztahy s princem mají své pro a proti

Nejen na prince Williama jsou kladené neskutečné nároky. I jeho přítelkyně musely být schválené veřejností, ale i královskou rodinou. Zatímco bratr Williama, princ Harry, se ukazuje po boku modelek a má za sebou už několik skandálů, William je daleko klidnější. Jeho vztah s Kate však patřil mezi partnerství poněkud komplikovanější.

William a Kate se seznámili v roce 2002. Oba studovali na univerzitě St. Andrews ve Skotsku. I když o sobě věděli, pověstná jiskra přeskočila až na charitativní přehlídce, kde Kate předváděla průhledné šaty, které zná díky médiím snad celý svět. Na skotskou univerzitu se Kate zapsala hlavně kvůli matce, která doufala, že se Kate takto dostane do významných společenských kruhů. Její matka se totiž vypracovala z chudých poměrů až na vysoké místo v britské společnosti.

Začátky vztahu mezi princem a Kate však byly poměrně komplikované. Několikrát se rozešli a nejvážnější to bylo v roce 2007, kdy oznámili definitivní rozchod. William zahájil armádní výcvik a Kate se snažila najít si svůj prostor. I když se po několika měsících zase sblížili, trvalo to dlouhé tři roky, než ji požádal o ruku. Říkalo se jí čekanka Kate....

Osud královské rodiny v souvislostech uvidíte na Prima love ve 20.15 již dnes!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.