Po krk v odpadcích: kvůli nepořádku jí málem zemřel manžel

Většinou to začíná nevinně, lidé začnou něco sbírat, ať už je to oblečení, make-up nebo auta. Ale jediný okamžik v jejich životech všechno promění a z nich se stanou sběrači chorobní. Pak jsou často nebezpeční nejen sobě, ale i svým blízkým...

V minulém dílu jste mohli vidět, jak takový sběrač dokáže ohrozit vlastní okolí. Když se k Michaelovi chtěli dostat policisté, nemohli. Už přes okno viděli, že hrozba požáru je kvůli nashromážděným věcem v celém domě, kde nebylo možné udělat krok, vysoká. Michael dostal ultimátům. O něm si přečtěte více zde.

Joyce sbírá oblečení

Joyce je učitelkou na místní střední škole. O sobě tvrdí, že je sběratelka a chce vyrábět vlastní oblečení. Její hromadění odstartovalo smrtí matky. A málem už stálo život Joyceina manžela. Dostal infarkt a přes hromady krámů se k němu nemohli dostat záchranáři. V tu chvíli si rodina řekla, že už s tím musejí něco udělat. Joyce psycholožce líčí, jaké má plány a jak vše dokáže. Když však začne proces vyklízení, je velice nepříjemná. Konflikty střídají konflikty. Základní vyklízení trvá nepřetržitě čtyři týdny a vy můžete pozorovat, jak Joyce mění svůj přístup ke shromažďování věcí.

Noreen kvůli sběračství opustila vlastní dcera a přestěhovala se raději k tetě. Noreen je sice matka a dospělá žena, ale je to velice nevyrovnaná osobnost. Hlavní je, že chce vyřešit svou situaci, proto ji navštíví psycholožka a vysvětlí jí, jak se sběračským puzením skoncovat. Pro Noreen je nejdůležitější, aby se vrátila její dcera.

Přesto je na ní vidět, jak se procesu nápravy obává. Je stále nervózní. Po měsíci léčby udělá velký pokrok. Kuchyně je již obyvatelná a možnost, že se k ní vrátí dcera, se rýsuje velmi slibně, ale...

Co se stane v životech dvou žen, které kvůli kompulzivnímu shromažďování málem ztratí rodinu, uvidíte v úterý ve 20.15 na Prima love!

Jak uklízet a nezbláznit se z toho?

Co je kompulzivní shromažďování?

Co dokáže vyvolat stres?

Co dokáže vyvolat 11. září?

Seznamte se s nejhorším případem kompulzivního shromažďování!

Léčí se kvůli lásce!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.