Seriály a filmy

13. listopadu 2015 10:00

Petra Kloidová

Pět rolí, které Drew Barrymore změnily kariéru

Drew Barrymore poslední léta známe jako herečku, která se přímo vyžívá v bláznivých komediích. Přestože je jí třicet osm let a právě čeká druhý přírustek do rodiny, za svůj život toho stihla víc než dost. A nebyly to jen filmové role, které ji dostaly na dno...

Drew Barrymore uvidíte v pátek na Prima love od 20.15 v romantickém snímku Věčný příběh. V další verzi legendární pohádky Popelka Drew Barrymoreová opět prožije svůj pohádkový příběh o zlé maceše, o pohádkovém princi a o velké lásce...

Drew odmalička nerada ztrácí čas, a přestože je novopečenou matkou, svoji kariéru rozvíjí i jako filmová producentka. Už v devíti měsících natáčela reklamy a ve dvou letech dokonce hrála v televizním filmu. Zatímco jiné hollywoodské hvězdy na své kariéře pracují několik desítek let, Drew nemusela. Jako sedmiletá blondýnka se zalíbila americkému režisérovi velkofilmů Stevenovi Spielbergovi. Ten jí dal nezapomenutelnou roli andělsky roztomilé Gertie ve filmu E. T. Mimozemšťan. Z malé Drew se stala opravdová filmová celebrita, vryla se do paměti diváků jako roztomilá holčička. To ovšem nemělo trvat dlouho...

Drew Barrymore byla vlastně takovou předchůdkyní Macaulay Culkina. Po hřejivém přijetí filmu E. T. Mimozemšťan se jí dostalo v dalších filmových rolích akorát studené sprchy od filmových kritiků a diváků. Poměrně rychle byla zařazena do škatulky dětské pohasínající hvězdy. Slavný vzestup a rychlý pád na dvanáctileté duši zanechal šrámy. Z Drew se ve dvanácti letech stala alkoholička a byla závislá na heroinu. Divoké večírky ji zničily tak, že se ve čtrnácti pokusila o sebevraždu. Uprostřed dospívání se zapsala na léčení a napsala autobiografii "Little Girl Lost", která nabídla podrobný popis jejích zkušeností s drogami a alkoholem.

Ve dvaceti letech se nechala vyfotit se svým přítelem do Playboye. Zapomenuté hvězdičky si všiml režisér budoucího úspěšného hororu. Wes Kraven jí dal malý, ale nezapomenutelný "štěk" v hororu Vřískot. Pamatujete si na tu, která zvedla telefon?

Uvřískaná rolička v hororu jí nahrála roli ve filmu Woodyho Allena Všichni říkají: Miluji tě, ale svoji špatnou image naprosto odbourala jiným filmovým trhákem. Kdo by byl čekal, že to bude u věčně zlobivé Drew zrovna remake Popelky. Věčný příběh měl obrovský úspěch a nastartoval její kariéru směrem vzhůru.

Rok 1999 ji stvrdil díky filmovému žánru, kterým se bývalá dětská hvězda vydala a neustále vydává. Romantická komedie Nepolíbená je toho důkazem. Drew hraje třicetiletou nesebevědomou novinářku, která se vydává tajně prozkoumat svět amerických středoškoláků...

O rok později už se vyhoupla mezi hollywoodské špičky. Společně s Cameron Diaz a Lucy Liu si zahrála Charlieho andílky. Jejich obsazení bylo skvělým krokem. Všechny tři herečky byly hvězdy, které se viditelně teprve těšily na kariérní vrchol. Není divu, že Charlieho andílci měli ještě další dvě pokračování.

Od té doby si Drew své role vybírá. Hraje s takovými hvězdami, jako je Hugh Grant (Hudbu složil, slova napsal) nebo komik Ben Stiller. Baba na zabití je oddechová komedie, ani ne tak romantická jako vtipná. Více se o snímku dozvíte TADY.

Užijte si páteční večer na Prima love ve 20.15 s Drew Barrymore ve Věčném příběhu!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.