Olympionička Katarina Witt poprvé v hlavní roli! Ve snímku Posedlost láskou

Láska není jen parádní cit, někdy z ní může člověku i pořádně šplouchat na maják. A o tom přesně pojednává německé drama Posedlost láskou. Rozum v ní ztratí dokonce policista. Obětí jeho vášně bude slavná sportovkyně. Snímek Posedlost láskou můžete vidět v sobotu od 23.40 na Primě.

Hrál si na ochránce

Na počátku všeho stojí krize středního věku a omrzelost zdánlivě pohodovým životem. Policista Martin má dlouholetý stabilní vztah, děti a ženu, s kterou konečně dostavují dům, na který dlouho šetřili… Ale všechno ho nějak přestává bavit. Situace se změní ve chvíli, kdy je povolán k zdánlivě banální záležitosti – stížnosti na rušení nočního klidu. Onou “výtržnicí” je slavná krasobruslařka a Martin se do hvězdy rychle a nebezpečně zamiluje. Začne se vydávat za jejího ochránce, což se nemůže vyvíjet dobře….

Hvězda z ledu v hlavní roli

Objekt Martinovy posedlosti hraje skutečná sportovní hvězda Katarina Witt. Rodačka z bývalé NDR už jako osmnáctiletá získala své první zlato na zimních olympijských hrách v Sarajevu v roce 1984 a úspěch opakovala i o 4 roky později v Calgary. Je také čtyřnásobnou světovou šampionkou a šestinásobnou šampionkou Evropy, což ji řadí k nejúspěšnějším krasobruslařkám všech dob. Časopis Time ji mimochodem kdysi označil za “nejkrásnější tvář socialismu” a sama Witt pak řádně provokovala kostýmy odvážnými i na prostředí krasobruslařů. Jako obzvlášť vyzývavý byl například hodnocen její “outfit” právě z druhé olympiády. Sukně byla prostě až příliš krátká a později byla pravidla pro kostýmy zpřísněna.

Podívejte se na televizní upoutávku k filmu Posedlost láskou:

Witt zářila na ledě i v Playboyi

Koncem 80. let se Witt vydala na turné s dalším olympionikem Brianem Boitanem, který byl taktéž šampionem z Calgary. Show Witt and Boitano Skating byla tak úspěšná, že dokonce jako první představení svého druhu vyprodala Madison Square Garden.

Witt později účinkovala také v Holiday On Ice a v roce 1994 se vydala ještě na olympiádu v Lillehammeru, kde skončila sedmá. O rok později byla uvedena do světové krasobruslařské síně slávy. S aktivním krasobruslením se rozloučila v roce 2008. Mimochodem Katarina je také držitelkou ceny Emmy za účinkování ve snímku Carmen on Ice.

Zůstaň tu, Katarino

Po pádu komunismu začaly vyplouvat také stíny minulosti, kdy byla hvězda podezřelá ze spolupráce se Stasi. Witt zveřejnila část své složky, která čítá více jak 3000 stránek. Witt Stasi sledovala od dětství, kdy byla slibnou žačkou třídy pro sportovně nadané děti. Stasi se snažila Witt udržet v zemi tím, že jí zajišťovala nadstandardní bydlení, luxusní vozy a dala jí povolení cestovat. Witt popřela, že by na kohokoliv donášela.

Zazářila i v Playboyi

Katarina se od počátku 90. let příležitostně objevovala ve filmech a seriálech, pamatovat si ji můžete například jako krasobruslařku v dramatu Ronin. V roce 1998 pak znovu dokázala, že studem opravdu netrpí a svlékla se pro Playboy – prosincové číslo, kde se objevila, bylo jako druhé v historii zcela vyprodáno.

Právě Posedlost láskou je pak její první film, kde ztvárnila hlavní roli. Má přitom autobiografické prvky, neoť i sama Witt byla před lety sledována stalkerem.

Snímek Posedlost láskou můžete vidět v sobotu 1. prosince od 23.40 na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.