Nicole sní půl deodorantu denně, jak moc jsou škodlivé?

Nejšílenější úchylky, to je dokument, který vám dokáže navodit dost nepříjemné pocity. Často vás totiž ani nenapadne, na čem můžou být lidé závislí. Čtvrteční aktérky ukážou závislost na deodorantech a plyšové ovečce!

Devatenáctiletá Nicole zkonzumuje půl deodorantu denně. Za měsíc jich spořádá patnáct. Svůj vyživový plán neomezuje jen na tuhé deodoranty, ale problém ji nedělá sníst ani to, co vychází ze spreje! Jakou má deodorant asi chuť? Nicole říká, že naprosto jemnou: "Je to jemná chuť. Rozplává se na jazyku. Nepřipodobnila bych to žádné jiné chuti, deodoranty mají svojí vlastní chuť." říká Nicole. Někteří experti tvrdí, že používání deodorantu k tomu správnému účelu, tedy proti pocení, samo o sobě škodí také.

Hliník obsažený v deodorantu zabíjí?

Během posledních dvaceti let, byla provedena řada studií, které zkoumaly účinky deodorantů a aniperspirantů na lidské tělo. Nejznámnějším strašákem v populaci je přidaná hliníková sloučenina v deodorantech, jež se podle řady studií může vstřebávat do kůže a způsobit změny v genových receptorech prsních buněk. V každém případě, i přes tento fakt, většina studií přímou souvislost používání deodorantů či antiperspirantů s rakovinou prsu nikdy nepotvrdily.

Přímou souvislost sice nepotvrdily žádné studie, nicméně, se objevily výzkumy, které poukázaly na výzkum 437 žen z roku 2003. Tyto ženy používaly deodorant dvakrát týdně a holily se v podpaží alespoň třikrát týdně, u těchto žen se rozvinula rakovina prsu téměř o 15 let dříve než u žen, které toto nedělaly. I tato studie má však značné kritické ohlasy, protože výzkumníci nezohlendily věk žen, ani neprovedly s ženami další rozhovory, které by mohly nastínit nové informace...Jedno pravidlo platí určitě, s deodoranty, které v sobě mají chemické složky zasahovat opatrně.

Audrey miluje svého plyšaka

Další aktérkou Nejšílenějších úchylek je Audrey. ta je ve svém dospělém věku závislá na své plyšové ovečce. Všude ji bere s sebou a hraje si s ní. Jednou se ovečka ztratila a Audrey propadla hluboké depresi. Její přítel chtěl, aby si vybrala mezi ním a ovečkou. Vybrala si ovečku. Všichni blízcí se bojí o její duševní zdraví. Proto ji přesvědčí, aby šla k lékaři...

Nejšílenější úchylky uvidíte ve čtvrtek ve 23.55!

Nestíháte nejšílenější úchylky? Můžete je sledovat online na Prima Play!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.