Největší smolaři v historii Oscarů? Leo ještě není takový chudák!

Předávání Oscarů je nesmazatelně spojené se smolařem Leonardem DiCapriem. Zatímco polovina světa chce, aby Oscara vyhrál, filmová komise ho přehlíží a sociální sítě se bouří. Jenže Leo není rozhodně takoví loser, jak jste si mysleli. Jsou tu daleko větší smolaři.

Letošní předávání Oscarů, které moderoval Patrick Neil Harris (hvězda seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který můžete vidět každý den na Prima love) je za námi. Sošky androgynních Oscarů jsou rozdány.

Absolutním vítězem se stal snímek Birdman od mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Hlavní ženskou roli si odnesla Julianne More za roli profesorky lingvistiky, která se vypořádává s agresivní formou Alzheimera (Still Alice), hlavní mužskou roli získal mladičký Eddie Redmayne za roli Stephena Hawkinga (Teorie o všem).

DiCaprio promarnil šanci jenom čtyřikrát!

Jak jsme již psali, skoro každým rokem je takové nepsané pravidlo na sociálních sítích v různě vtipných formách škemrat o Oscara pro Leonarda DiCapria. Zkrátka pro to, že si to tento sběratel blond modelek Victoria´s secret zaslouží. Herec je to úžasný. Ale Leovi vyfoukli Oscara jenom čtyřikrát...

Amy Adams prohrála pětkrát

Nenápadná Amy Adams, která byla nominovaná naposledy minulý rok za film Špinavý trik z Bradleym Cooperem, se nezdá. Amy byla nominována na Oscara rovnou pětkrát (Junebug, Pochyby, Figher a za Mistra). Pěkná úroda, nicméně neproměněná.

Al Pacino proměnil výhru po sedmi prohrách

Charismatický Al Pacino si musel dokonce počkat sedmkrát, aby v roce 1993 vyhrál Oscara za roli Franka Slada ve filmu Vůně ženy.

Geniální Martin Scorsese měl 8 nominací

Newyorský rodák a režisér, jehož pravou rukou je právě Leonardo DiCaprio, promarnil svoji šanci osmkrát. Skrytá identita se mu konečně vyplatila, ale Leovi zase ne:-)

Jack Nicholson drží rekord za nejvíce nominovaného herce

Jeho klasický výraz utečence z psychiatrické léčebny okouzluje už desítky let filmové fanoušky. Není se co divit, že Jack Nicholson drží rekord za nejčastěji nominovaného herce. Dohromady se to stalo dvanáctkrát, z toho osm nominací za nejlepší hlavní mužskou roli a čtyři pro vedlejší. Četnost mu bohužel nebyla nic platná, vyhrál "jen" dvakrát za filmovou roli v Přeletu nad kukaččím hnízdem a Lepší už to nebude.

Maryl Streep je královna i v prohrávání

Úžasný herecký klenot, jakým bezpochyby Maryl Streep je, viditelně nezmůže naprosto nic s oscarovou porotou. Maryl Streep byla nominována rovnou osmnáckrát a z toho proměnila pouze třikrát. Za Kramer vs. Kramerová, Sophiinu Volbu a naposledy Železnou lady.

Maryl Streep tak vyhrává pomyslný žebříček smolařů, ale zároveň i vítězů!:-)

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.