Nejslavnější filmoví mafiáni. Nesmrtelný Al Pacino i křehká Lucy

S mafiánskou familií budou mít tentokrát co do činění Castle s Beckettovou. Než zjistíte, o jaký zločin tentokrát půjde, připomeňte si největší mafiánské legendy filmu. A že se nejedná jen o tvrdé chlapíky!

Nejslavnější filmoví mafiáni. Nesmrtelný Al Pacino i křehká Lucy

Vito a Michael Corleone

Jedna z nejslavnějších rolí neodolatelného Al Pacina? Bezpochyby Michael Corleone. Ztvárnění nejmladšího syna mafiána Vita Corleoneho vyneslo Pacinovi dvojí nominaci na Oscara. O roli se přitom ucházeli třeba Warren Beatty, Alain Delon, Burt Reynolds nebo Robert Redford. Mladý Al Pacino byl však favoritem režiséra Francise Forda Coppoly. A není divu! Byl vynikající. Legendou je pak i samotný Vito Corleone v podání výtečného Marlona Branda – ten Oscara za svou roli v roce 1973 získal.

Tony Montana

O pouhou dekádu později si Al Pacino střihl i dalšího superslavného filmového mafiána – Tonyho Montanu v kultovní záležitosti Zjizvená tvář. Pro Al Pacina je role kubánského imigranta, který se vypracuje až na mafiánského bosse a propadá paranoii, údajně nejoblíbenější rolí .

A to i přesto, že natáčení pro něj bylo poněkud bolestivé. Během závěrečné přestřelky totiž přišel k újmě, když si ošklivě popálil ruku o zbraň. Uf.

Bill the Butcher

Skvělý výkon podal i Daniel Day Lewis jako Bill the Butcher v Scorseseho téměř tříhodinovém snímku Gangy v New Yorku. Protivník a terč msty mladého irského přistěhovalce v podání Leonarda Di Capria měl přitom málem tvář další hereckých legend – Roberta De Nira či Willema Dafoea. Kníratý Day Lewis známý svým perfekcionismem nicméně ztvárnil krvežíznivého a chladnokrevného řezníka dokonale.

Tento příznivce Stanislavského metody se kvůli roli stal mistrem ve vrhání nožů, během přípravy prý také hodně poslouchal Eminema a nutno podotknout, že jeho role ho taktéž pořádně zabolela. Během bojové scény mu totiž Di Caprio omylem zlomil nosJ

O-Ren-Ishii

A na závěr jedna dáma. O-Ren-Ishii v podání Lucy Liu ve světě organizovaného zločinu rozhodně uměla chodit.

Bývalá členka Komanda zmijí se vypracovala až na hlavu japonské Jakuzy, proti mstě přizabité nevěsty jí to však není nic platné. V roli drsné mafiánky excelovala Lucy Liu, kterou můžete vídat i jako Joan Watson každou středu na Prima Love!

Kvůli čemu se dostanou s mafiány do křížku Castle s Beckett? Uvidíte v úterý od 20.15 na Prima Love!

(-nov)

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.