Nejšílenější úchylky: Michael Jackson nebyl jediný s obsesí bělení kůže

Idol západní krásy je poměrně jasný. Být štíhlý a opálený. Nesmíte být ovšem příliš štíhlý, příliš tlustý, příliš bílý, ani příliš tmavý. Candice je Afroameričanka. A pokud je ve stresu, bělí svou kůži dvacetkrát denně. Josh zase pojídá sklo a náboje... Uvidíte na Prima love od 20.15!

Závislost na bělení kůže

Candice je teprve devatenáct let. Už od patnácti let si bělí kůži celého těla. Za poslední tři roky na sebe bělicí prostředky použila více jak 4000krát.

Obsese po světlé kůži je u Candice o to těžší, že žije ve slunné Californii. Aby se neopálila, nosí deštník. Miluje zimu a hlavně chvíli, kdy nesvítí slunce. Celá rodina kvůli Candice chodí na pláž až ve chvíli, kdy zapadá slunce. Candice trpí panickým strachem, že se opálí.

Tato mladá dívka se bělí čtyřikrát denně. V autě, v kostele, ale hlavně doma. Pokud je ve stresu, bělí se i dvacetkrát denně. Přestože sama dobře ví, že mnoho bělidel obsahuje rtuť, která dovede kompletně poškodit ledviny a jiné orgány, odmítá přestat.

„Na mně tmavá nevypadá nejlépe. Jsem ochotná toto podstoupit,“ říká. Candice je možná dalším příkladem člověka, který trpí nízkým sebevědomím. A stydí se za svou barvu kůže...

I slavní trpí obsesí bělení kůže

Popová legenda Michael Jackson na začátku 90. let změnil výrazně svou image. Zúžil se mu nos, narovnaly se mu jeho přirozeně vlnité vlasy a hlavně, z Afroameričana se stal běloch. Společnost ho tenkrát obvinila z bělení kůže a četných plastických operací. Sám Jackson se k plastickým operacím nevyjádřil, ale svou bělostnou kůži vysvětlil v roce 1993 v pořadu Oprah Winfrey. V roce 1986 mu bylo diagnostikováno vitiligo, relativně neznámé kožní onemocnění, při kterém dochází k výpadkům pigmentu. Tyto informace potvrdil i Jacksonův osobní dermatolog Dr. Arnold Klein v talk show Larryho Kinga na americké stanici CNN. Jackson kryl příznaky zpočátku tmavým make-upem, s postupným rozvojem choroby ale začal používat make-up světlý a údajně i speciální přípravky na sjednocení zbývajících tmavých skvrn.

Josh je závislý na pojídání skla a munice

Joshovi je 27 let a bydlí v Ohiu. Pokud před ním necháte sklenici, už ji asi nikdy neuvidíte: „Když jím sklo, cítím takový hřejivý pocit. Vybírám si nejčastěji skleničky na šampaňské. Nebo skleničky na víno a žárovky, protože je to tenčí a písčité sklo. Samotné žvýkání mi v hlavě zní hrozně. Nemá to nějakou zvláštní chuť. Jen miluji tu strukturu," přiznává se ke své obsesi. Snědl už dvě stě padesát žárovek a sto sklenic. Kromě sklenic polyká i ostrou munici: „Na posezení jsem schopen sníst 30 nábojů. Psychicky je to více stimulující než pojídání skla."

Co přesně vězí za těmito nejšílenějšími úchylkami? Jak se Candice a Josh se svoji nebezpečnou závislostí vypořádají? Tuto odpověď vám zodpoví dokumentární pořad Nejšílenější úchylky na Prima love v 20.15!

Silvestr s Primou Love!

Také vás nebaví silvestrovské veselí za zvuků petard? Ty z nás, které chtějí strávit poslední den v roce 2012 v klidu domova, i tak můžou prožít večer plný zábavy, zvratů, lásky a luxusu! Prima Love vám ukáže silvestr, z kterého vás hlava bolet nebude.

Keenu Reeves v listopadové romanci

O naší klasickou seriálovou nabídku vás nepřipravíme ani na silvestra. Ale večírek posledního dne v roce začne romancí s rozervaným Keenu Reevesem. Listopadová romance (20:00 hod.) je tak trochu bláznivý příběh o dvou lidech, kteří se svým životním stylem nepřibližují ani omylem. Keenu Reeves v roli tvrdého kariéristy potká velice netradiční dívku Saru (Charlie Theron). Sara se bude snažit během jednoho měsíce ukázat svět v jeho lepší perspektivě.

Svět celebrit

Po Listopadové romanci se vrátíme do prostředí, které důvěrně známe. Životy českých celebrit podrobně rozebere Martina Gavriely v pořadu Top Star Love (22:05). Jak české celebrity slavily Vánoce? Jaké dárky chystaly pro své nejbližší?

A sex (nejen) ve městě

Ve 22:40 se rozběhne další epizoda úspěšného seriálu Sex ve městě. Carrie se nikdy nebojí zeptat, a tak se dozví, že pan Božský se už nikdy nehodlá ženit. Ani s Carrie, autorkou novinářských sloupků o sexu. Ani její přítelkyně Charlotte to nemá lehké, přestože potká nejlepšího milence na světě. Pan Zajíček je sice návykový, ale také na baterky….

Od 23:15 až do silvestrovské půlnoci prožijeme v záři luxusu a celebrit společně s pořadem Top Star. Silvestr plný zábavy, vztahů, lásky a leckdy šťastných konců, ten prožijete s Primou Love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.