Nejlepší prostituti a prostitutky v dějinách filmu!

Sobotní Prima love je tradičně zasvěcena erotické reality show Gigolové ve 23. 20. Nicméně před tvrdou realitou světa mužské prostituce se můžete naladit příběhem prostitutky, osvobozené princem v černém sporťáku. Ano, Pretty Woman je tady! Víte o tom, že si prostituta zahrál i fešák Richard Gere?

Jodie Foster jako dvanáctiletá prostitutka

V pouhých čtrnácti letech se Jodie Foster objevila v roli dvanáctileté prostitutky Iris ve filmu Taxikář (1976), za kterou byla nominovaná na Oscara. Před natáčením musela podstoupit psychologické testy vzhledem k obsahu snímku. V některých záběrech byla pro nízký věk nahrazena starší sestrou Connie Fosterovou.

Jodie Foster a Taxikář

Jodie Foster jako důvod atentátu na prezidenta Ronalda Reagana

Když byl v roce 1981 v Bílém domě spáchán neúspěšný atentát na prezidenta USA Ronald Reagana, zjistilo se, že atentátník John Hinckley byl fanoušek a obdivovatel herečky, která jej takovým způsobem zaujala ve filmu Taxikář, že chtěl vzbudit její pozornost. Rozhodl se proto manifestovat tak, že postřelil prezidenta.

Pretty woman, žena s nejkrásnějším úsměvem

Julia Roberts sice nebyla nominována na Oscara, ale zahrála si roli, která dnes patří mezi filmové evergreeny pokaždé, když se chceme cítit hezky. Nekřesťansky si příbeh o tom, jak si nohatou Julii Roberts odváží elegantní Richard Gere svým sporťákem, pouštíme i o Vánocích. Pretty woman můžete vidět v sobotu na Primě ve 21.25

Podobné články

Dramatická závislost ve filmu Requiem za sen

Jennifer Connelly se společně se svým hereckým kolegou Jaredem Letem zapsala do dějin filmu. Snímek režiséra Aranofskyho Requiem za sen šokujícím způsobem popisuje různé druhy závislosti a dementuje stereotypní představy, že závislost mají pouze mladí lidé na drogách.

Jennifer Connelly ovšem byla takový případ. Ve filmu se pomalu, ale jistě díky k drogám dostává k prostituci, aby získala peníze.

Oscarový Půlnoční kovboj

Otec Angeliny Jolie John Voight se v sedmdesátých letech zapsal do dějin filmu svou postavou kovboje ze západu, který přichází do New Yorku. Má jasnou představu, že se svým vzhledem se bude živit v džungli velkoměsta jako gigolo.

Na bohaté zhýralé paničky sice naráží, jeho postavu kovboje ale neustále zrazuje vlastní naivita. Z města hříchu proto společně utíká s vážně nemocným přítelem Dustinem Hoffmanem. John Voight za tuto roli získal Oscara.

Richard Gere a jeho Americký Gigolo

Ironií osudu je fakt, že zatímco Julia Roberts se rolí prostitutky v Pretty Woman proslavila, Richard Gere svojí rolí gigola už mohl svou pověst sexuálního idolu pouze důmyslně zesílit.

Thriller Americký gigolo je dodnes nehynoucí inspirací scén, jak se o sebe má muž starat (vzpomínáte na scénu, kdy Gere s nohama přikovanýma ke stropu posiluje svůj six-pack?).

Moje rodné Idaho

Alternativní snímek Moje rodné Idaho vypráví o mužské pouliční prostituci bez příkras. V hlavní roli se tu objevil mladičký Keanu Reeves a hlavně dnes mrtvý River Phoenix. Že vám to jméno něco říká? Ano, nejedná se o nikoho jiného, než o bratra Joaquina Phoenixe, dnešní filmové hvězdy. Bohužel, River se jako pětadvacetiletý mladík v jednom z podniků, které vlastnil Johnny Deep, předávkoval. A tak zhasla hvězda filmového průmyslu, které předpovídali velkou budoucnost.

Gigolové na Prima love!

Život prostitutek a gigolů není podle filmů jednoduchý. A vy máte kromě Pretty woman možnost nahlédnout do života Gigolů, kteří svoje opravdové zážitky zachycují v reality show! Show Gigolové vysíláme na Prima love ve 23.20!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.