Myšlenky zločince a zvláštní agent Rossi. Co má rád, co ho zranilo?

Spolubojovníka z Vietnamu, který mu kdysi zachránil život, potká během vyšetřování dalšího případu agent David Rossi. Než zjistíte, v jaké situaci a co má dotyčný s aktuálním případem do činění, mrkněte na pár zajímavostí právě o charismatickém vyšetřovateli.

Skutečná předloha

Rossiho postava je částečně inspirována skutečným vyšetřovatelem Johnem Douglasem. Muž, který letos oslavil 70. narozeniny, kdysi začínal u FBI jako snajpr, později pracoval jako vyjednavač při osvobozování rukojmích a též vytvořil a řídil program zaměřený na profilování pachatelů.

Douglas také cestoval po Státech jako poradce lokálních policejních jednotek a s kolegou Robertem Resslerem pak v rámci studie „vyzpovídali“ řadu sériových vrahů, včetně těch neslavně slavných, jakými byli Ted Bundy, Charles Manson nebo David Berkowitz. Výsledkem (nejen) Douglasovy práce byly knihy Sexual Homicide: Patterns and Motives a Crime Classification Manual. Právě s Mansonem a Bundym se mimochodem „setká“ i seriálový Rossi.

Oženil se s prací

Stejně jako řada úspěšných seriálových hrdinů to nemá Rossi jednoduché v osobním životě. Třikrát se oženil a rozvedl, jeho jediný syn, kterého měl s první manželkou Carolyn, navíc zemřel v den svého narození. Z druhého manželství s diplomatkou Hayden má dospělou dceru Joy. Jeho největší a každopádně nejtrvalejší „láskou“ je však pravděpodobně jeho povolání.

Byl obětí šikany

S násilím se setkával odmalička. Ve škole ho šikanovali kvůli jeho italskému původu a nutili ho také šikanovat afroamerického spolužáka. Nu později by bezpochyby svým trýznitelům nakopal zadek.

Na co si potrpí

Rossi má svého vlastního obuvníka! Rád si také zahraje šachy. A co opravdu nemusí? Los Angeles!

Další díl seriálu Myšlenky zločince uvidíte v pondělí od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.