Michelle Obama podporuje Jamieho Olivera

V Británii si prý nepřejí „dobrou chuť“. Zlí jazykové říkají, že není k čemu. To se ovšem podařilo vyvrátit jednomu jedinému kuchaři na světě. Jamie Oliver se po světovém úspěchu jeho kuchařek a show snaží o osvětu, po šoku, který zažil v Americe.

Když Jamie Oliver natáčel pořad Jamieho Amerika, kde se dostával do situací, kdy americkým dětem ve školní jídelně vysvětloval z čeho jsou hranolky, řekl si dost. Díky důkazům o americkém stylu „vaření“ se rozhodl vytvořit kampaň, v které se snaží apelovat na lidi, aby se vrátili ke kvalitnímu jídelníčku. Poznávat rozmanité chutě tuzemských potravin a experimentovat v kuchyni se zdravými recepty nemusí být luxus.

Děti mají právo vědět, co je zelenina a ovoce

Americký projekt Revoluce stravování v Americe není jeho jedinou zkušeností, úspěšně se mu podařilo vést ji i v jeho rodné Británii.

Jamie Oliver tvrdí, že děti mají právo poznat kvalitní potraviny nejen ve školních jídelnách, kde jsou alfou a omegou stravování typické hamburgery a hranolky. Zatím se mu jeho úsilí daří. Po dokončení projektu v Británii se mu podařilo předstoupit před parlament a zásahy do dětských jídelníčků prosadit. V Americe má také slibně nakročeno…

Michelle Obama jako první dáma hnutí za správné stravování

Jamie se nedávno setkal v Kalifornii s podnikateli, kteří mají možnost mu pomoci, aby s nimi probral svůj projekt "revoluce stravování". S projektem mu pomáhá a spoluprauje Michelle Obama, která už veřejnosti věnovala řeč o správné velikosti porcí. Upozornila na přetékající talíře, které nás naučily konzumovat restaurace, a které nám vsugerovaly, že je to správné množství jídla.

Propagování zdravého stravování díky hvězdám jako je Jamie Oliver a Michelle Obama ukazují i výzkumy. V Británii provedla společnost Young’s Seafood výzkum, z kterého vyplynulo, že největší vliv na změnu skladby jídelníčku má slavný televizní kuchař Jamie Oliver (devatenáct procent), hned za ním je televizní kuchařka Delia Smith (deset procent), zatímco ministr zodpovědný za výživu a potraviny Richard Benyon je na konci seznamu, řídí se jím jen dvě procenta Britů.

Jamie vaří rychlovky s motem: rychle, ale zdravě!

Jamie Oliver v pořadu „Jamie vaří rychlovky“ představí novou revoluční metodu vaření. Předvede, jak připravit kompletní jídlo za půlhodinu. Rozhodně se nejedná o obětování kvality na úkor rychlosti, ale o dokonalé organizaci kuchyně i práce a používání triků, které umožní servírovat doslova za chvilinku. Chodíte z práce pozdě domů, máte dvě děti „na krku“, nebo nenasytného manžela? Tento pořad je přímo pro vás!

Prima love vysílá Jamie vaří rychlovky od pondělí do pátku ve 18.25

Silvestr s Primou Love!

Také vás nebaví silvestrovské veselí za zvuků petard? Ty z nás, které chtějí strávit poslední den v roce 2012 v klidu domova, i tak můžou prožít večer plný zábavy, zvratů, lásky a luxusu! Prima Love vám ukáže silvestr, z kterého vás hlava bolet nebude.

Keenu Reeves v listopadové romanci

O naší klasickou seriálovou nabídku vás nepřipravíme ani na silvestra. Ale večírek posledního dne v roce začne romancí s rozervaným Keenu Reevesem. Listopadová romance (20:00 hod.) je tak trochu bláznivý příběh o dvou lidech, kteří se svým životním stylem nepřibližují ani omylem. Keenu Reeves v roli tvrdého kariéristy potká velice netradiční dívku Saru (Charlie Theron). Sara se bude snažit během jednoho měsíce ukázat svět v jeho lepší perspektivě.

Svět celebrit

Po Listopadové romanci se vrátíme do prostředí, které důvěrně známe. Životy českých celebrit podrobně rozebere Martina Gavriely v pořadu Top Star Love (22:05). Jak české celebrity slavily Vánoce? Jaké dárky chystaly pro své nejbližší?

A sex (nejen) ve městě

Ve 22:40 se rozběhne další epizoda úspěšného seriálu Sex ve městě. Carrie se nikdy nebojí zeptat, a tak se dozví, že pan Božský se už nikdy nehodlá ženit. Ani s Carrie, autorkou novinářských sloupků o sexu. Ani její přítelkyně Charlotte to nemá lehké, přestože potká nejlepšího milence na světě. Pan Zajíček je sice návykový, ale také na baterky….

Od 23:15 až do silvestrovské půlnoci prožijeme v záři luxusu a celebrit společně s pořadem Top Star. Silvestr plný zábavy, vztahů, lásky a leckdy šťastných konců, ten prožijete s Primou Love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.