Logika Specialistů na vraždy vás odpoledne na Love dostane!

Nejlepší doktor na profilování v celém Německu, mistrná vyšetřovatelka a cynická patoložka řeší nejrůznější psychopatické zločiny. Jsou to Specialisté na vraždy. Specialisty můžete sledovat na Prima love každý všední den v 16.25!

Na rozdíl od jiných známých, možná i trochu okoukaných krimiseriálů se Specialisté na vraždy zaměřují na úplně jiný způsob policejní práce.

Místo pronásledování psychopatů, sociopatů a jiných vraždících maniaků v krkolomně úzkých uličkách a na křivě nakloněných střechách s odjištěnou zbraní v ruce se věnují hlavně profilování zločinců.

Je třeba uznat, že praktika hojně využívaná i americkou FBI je stejně účinná. V podání neněmeckých Specialistů na vraždu dokonce možná zdaleka nejúčinnější!

Kriminální psycholog doktor Dominik Born (Hans Werner Meyer) je nejlepším odborníkem na profilování v celém Německu. Jeho spolupráce s vyšetřovatelkou komisařkou Evou Glaserovou (Astrid M. Fünderichová), která v řadách německé policie sama patří k nejlepším z nejlepších, a cynickou patoložkou se zálibou v černém humoru Konstanze Kordovou (Barbara M. Ahren) přináší výsledky.

Nejbrutálnější a nejvíce bestiální vraždy jsou jejich každodenní pracovní náplní. Stejně jako zavírání jejich pachatelů za mříže. Specialisté na vraždy úspěšně zakročují tam, kde už běžné vyšetřovací metody nestačí.

Zajímavosti

Původní německý název seriálu Die Cleveren znamená v češtině „Chytří“ a samozřejmě se týká hlavních postav. Specialisté na vraždy se od roku 1998 (zatím) dočkali celkem čtyřiceti osmi epizod rozdělených do šesti sérií.

Ty se však vysílaly v poněkud netradičním duchu. Přestože už byla natočená část epizod šesté řady, seriál v roce 2003 zmizel z německých televizních obrazovek. Vrátil se až o tři roky později. Od té doby na další pokračování nedošlo, ale existuje možnost, že by Specialisté na vraždu mohli převzít model televizních filmů po vzoru Místa činu.

Astrid M. Fünderichová, která hraje komisařku Evu Glaserovou, se objevuje jen ve čtyřech sériích. V páté ji vystřídala Delia Mayerová v roli nové komisařky Isabely Beckerové. Tu naopak v šesté řadě nahradila Esther Schweinsová jako Katrin Raschová.

Sledujte Specialisty na vraždy každý všední den v 16.25!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.