Kůstka vyšetřuje vraždu „cestovatele“ v čase. Kým se asi inspiroval?

Opravdu kuriózní případ čeká Temperance „Kůstku“ Brennan a Seeleyho Boothe. Jsou totiž přivolání k mrtvole okousané od kojotů, jíž z nosních dírek vychází tajemná záře. Dívejte se na další epizodu Sběratelů kostí ve 20.15 na Prima love!

Zjištění FBI je později ještě překvapivější – oběť totiž údajně experimentovala s cestováním v čase!

Jak je vidět, návštěvy různých věků ani v 21. století nepřestávají fascinovat. Dříve než se svými oblíbenci rozpletete, co se stalo muži osudným, mrkněte na nejslavnější postavy, jež cestují časem – a světem popkultury.

Pán času alias Doctor Who

Boss všech cestovatelů napříč věky je Pán času, v originále Doctor Who, nejenže nedávno oslavil padesát let od počátku seriálu v Británii, ale v jeho roli se vystřídalo už úctyhodných 11 herců. Britská kultovka slaví v posledních letech opětovný boom a nakopla třeba kariéru Davida Tennanta a Matta Smithe. Nicméně i takovému borci jako Doktorovi se cestování čas od času vymstí – protože zlo a protivníci číhají ve všech dobách i galaxiích.

800 000 let vpřed ve Stroji času

Pořádný průšvih se podaří Alexandru Hartdegenovi (v podání Guye Pearce) v hollywoodské sci-fi Stroj času. Vědec z konce 19. století se pokouší dokázat, že cestování časem existuje – a zvlášť velkou motivaci získá poté, co při nehodě umírá jeho velká láska. Ve snaze zachránit ji včas se chce vrátit do minulosti, ale chybička se vloudí a on se při testování svého stroje dostane 800 000 let do budoucnosti. Tam zjistí, že se doba vskutku pořádně změnila.

Lidé jsou ohrožováni zákeřnými morloky a on musí zachránit nejen sebe, ale i dívku Maru (Samantha Mumba). Stroj času rozděluje diváky na dva tábory – někteří ho vidí jako efektní, mírně ujetou a přesto líbivou podívanou, jiní ho nemohou vystát. Zajímavostí pak je to, že snímek odkazuje k předloze, která vznikla již roku 1895!

Láska napříč staletím

A v 19. století startuje i romantika Kate a Leopold s fešákem Hugh Jackmanem v hlavní roli. Pokrokový aristokrat Leopold sklouzne do časové smyčky, která ho vyhodí v New Yorku 21. století plném aut a dalších moderních vymožeností. Potkává tu emancipovanou a úspěšnou Kate, která ho zpočátku považuje za podivína, ale později jeho kouzlu podléhá… a konec si domyslete. Netřeba dodávat, že sympatický Australan tímto filmem jen přiživil svou pověst hollywoodského sex symbolu.

Bohužel „cestovatel“ ze Sběratelů kostí měl větší smůlu. Co nebo kdo stál za jeho smrtí?

Sběratele kostí sledujte v úterý ve 20.15 na Prima love!

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.