Kdo vyhraje 10 000 dolarů? Podívejte se na Fantastické dorty!

Reality show Fantastické dorty uvidíte na Prima love v pondělí ve 20.15! Tentokrát se budou tři soutěžící snažit upéct dort k narozeninám šestnáctileté dívky za neuvěřitelných devět hodin. Jak by měl takový dort vypadat?

Trojice soutěžících má 9 hodin na vytvoření co nejvydařenějšího dortu. Dnešním tématem bude narozeninový dort pro 16letou dívku. Vítěz dostane odměnu 10 000 dolarů. Soutěžícími dnes budou profesionálové v oboru – Bob, Beth a Kathy, kromě tradiční trojice porotců tu ještě bude matka oslavenkyně, která bude mít rozhodující slovo. Ta sděluje několik informací o dceři, aby se měli soutěžící čím inspirovat, a ti už se pouštějí do svých návrhů a stavby podstavců a konstrukcí.

Nejčastějšími motivy na dortech jsou zámky, hudební nástroje, výjevy z klasických maleb – např. Van Gogha – a také parníky, protože oslava bude právě na parníku. Kathy chybuje, když pálí v troubě čokoládu, ale snad jí ztracený čas nebude chybět. Poté už je tu soutěž zručnosti v nastříkávání a nanášení polev na číslo 16. Vítěz pak vybere, který tým si dá nedobrovolně 30minutovou pauzu. Vítězem se stává Beth a na půlhodinu brzdí Kathy. Ta si ze ztráty nic nedělá a připomíná, že je jedním z 15 certifikovaných cukrářských mistrů na světě. Když se vrací k práci, lije vařící cukrovou polevu do formy na hvězdu, Beth se věnuje hvězdnému nebi, které maluje na jedno kvádrové patro dortu. Když se snaží Kathy o zrychlení práce, neopatrností se spálí o polevu, a práci tak spíše brzdí. Po namazání ruky a navlečení rukavice ale pokračuje.

Chcete dceři také připravit dort? Tak se inspirujte!

Bob peče 250 kilogramů vážící dort

Bob zatím vytváří obrovskou basu a pianino, tvorba základny ho ale hodně zbrzdila, a tak začíná mít obavy, zda stihne dort dokončit. Navíc je tu pak ochutnávka dortů, kde bude opět určen soutěžící, který si dá na 30 minut pauzu. Toho určí vítěz, a tím je tentokrát Kathy. Půlhodinovou pauzu přisuzuje týmu Beth. Čas utíká a z 9 hodin už zbývá jen jedna. Začíná tedy sesazování dortů a ladění detailů. Čas se nachyluje a soutěžící čeká přemístění dortů před porotu, což také není nic snadného. Problémy má třeba Bob, na jehož base se udělala trhlina, přičemž dort váží 250 kg a je 1,5 metru vysoký. Po několika minutách před porotou stojí 3 úžasná díla. Tím nejlepším ale může být jen jedno, a tak začíná krátká obhajoba soutěžících.

Porotci si poté berou čas na rozmyšlenou a po chvíli je tu výsledek. Vítězným dortem se stává dort Beth! Její cestovní kufry na vlnách, cukrová písmena, zámek na zeměkouli, hvězdná obloha a další originální části vytvořily ideální dort pro oslavenkyni. Odhalením dortu na oslavě pak díl končí.

Fantastické dorty můžete sledovat pravidelně na Prima love ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.