13. prosince 2017 10:00
redakce Prima Living

Zemřít mladý: slavné drama s Julií Roberts

Julia Roberts se na pár měsíců stane ošetřovatelkou mladého pacienta, který trpí leukémií. Film Zemřít mladý ukáže dojemný příběh v neděli v 17.40 na Prima MAX.

Julia Roberts se rozešla se svým přítelem a hledá zaměstnání. Zaujme ji inzerát na ošetřovatelku s ubytováním, stravou a bytem v bohaté čtvrti Nob Hill. Když se dostaví na pohovor, je otcem nemocného Victora, Richardem Geddesem, odmítnuta. Mladý Victor, který rozhovor vyslechl, pro Hilary přesto pošle. Victor je sice mladý muž, ale už deset let trpí leukémií. Potřebuje někoho, kdo by mu při jeho nemoci pomáhal a provázel ho muky léčby, která bývá často velice bolestivá.

Pretty women a vzdělaný mladík

Victor je na rozdíl od Hilary (Roberts) velmi vzdělaný, celá léta studuje dějiny umění, ale o reálném životě toho moc neví. Zato Hilary ano. A snaží se mu během společných chvil ukázat, o čem ještě může být život. Jenže o samotné nemoci neví vlastně vůbec nic.

Rozhodne se jednat, přečte si knihy o leukémii a připravuje Victorovi makrobiotickou stravu. Jednoho dne jí Victor oznámí, že s chemoterapií skončil, a zve ji, aby s ním odjela na venkov. U moře v Mendocinu si najmou dům.

Nějakou dobu se Victor cítí šťastný a svobodný, pomalu mu rostou vlasy. Skamarádí se s Gordonem, který jim opraví okna a chodí k nim hrát karty. Victor se postupně do Hilary zamiluje a začne na Gordona žárlit. Hilary má ale pocit, že už Victora neošetřuje, nechce od něj peníze a plánuje odjezd. Jenže Victor jí vyjeví svoje city...

Co udělá Julia Roberts? Jak příběh skončí? To uvidíte na Prima MAx v neděli vv 17:40.

Režie: Joel Schumacher Předloha:Marti Leimbach (kniha) Scénář:Richard Friedenberg Kamera:Juan Ruiz Anchía Hudba:James Newton Howard Hrají:Julia Roberts, Campbell Scott, Vincent D'Onofrio, Colleen Dewhurst, David Selby, Ellen Burstyn, Dion Anderson, George Martin, Richard Friedenberg, Howard Morris Rok uvedení: 1991

redakce Prima Living

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný