Jamieho Olivera napadají ochránci zvířat!

Není pochyb, že Jamie Oliver je jedním z nejznámějších kuchařů současnosti. Sympatický Brit si získal chuťové buňky i přízeň milionů fanoušků po celém světě, ochránci zvířat k němu mají však trochu vyhraněný vztah. Další díl pořadu Jamie vaří rychlovky už v úterý v 17.20 na Prima love.

Má to v genech

Láska k vaření a jídlu se u Oliverových zřejmě dědí. První kuchařské krůčky a praxi totiž Jamie získával v restauraci svých rodičů. Později navštěvoval Westminster Catering College a první job získal jako kuchař specializující se na pečivo a dezerty.

Vařil pro premiéra

Už v roce 1999, tedy ve 24 letech, měl Oliver tu čest připravovat oběd pro tehdejšího britského premiéra Tonyho Blaira. A to přímo na Downing Street 10, tedy v jeho v oficiálním sídle.

Kritika

Ani Jamie se však za svou kariéru nevyhnul několika kontroverzím. Řada ochránců zvířat ho kritizovala za to, že v televizi zabil jehně, nicméně například PETA ocenila, že kuchař ukázal zabíjení bez cenzury a mohl nasměrovat zatvrzelé masožravce k vegetariánství. Loni se také Oliverovo londýnské řeznictví nevyhnulo problémům s hygienou a Oliver a Ramsay byli též kritizováni za zpracovávání ohrožených druhů ryb, byť se zasazují o udržitelné využívání plodů moře.

Velká rodina

Jamieho osobní život? Nu, je zasloužilý tatík. S manželkou Juliette Norton, jíž si vzal v roce 2000 po sedmiletém vztahu, má 4 děti. Poppy se narodila v roce 2002, Daisy o rok později, Petal přišla na svět v roce 2009 a zatím posledním potomkem Oliverových je synek Buddy narozený v září 2010. Rodina žije v Claveringu v Essexu.

Jamie vaří rychlovky už v úterý v 17.20 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.