Jak jde čas s Lucy Liu. Od seriálové právničky k parťačce Sherlocka.

Patří mezi ostřílené hollywoodské stars, ale nevyhýbá se ani televizi. Ostatně právě tam před téměř 20 lety získala svou přelomovou roli… Řeč je o Lucy Liu alias Joan Watsonové. Než se mrknete na její další (a Sherlockovo) dobrodružství, připomeňte si Lucy v jejích nejslavnějších rolích.

Právnické začátky

A začneme v druhé polovině 90. let. Právě tehdy se totiž Lucy zapsala do mysli milionů fanoušků kultovního seriálu Ally McBealová jako Ling Woo. Charakter ambiciózní divoké právničky přitom měl zajímavý vývoj. Lucy se jednak nejprve ucházela o roli Nelle Porter (kterou nakonec ztvárnila Portia de Rossi). Nedostala ji… Ale tvůrci jí rovnou připsali zbrusu novou postavu.

I tak však Ling zpočátku nepatřila mezi hlavní postavy, reakce na ni však byly tak skvělé, že se jednou z nich stala. A tady je Lucy ve své “právnické” roli.

Vydřená role

Inteligentní, talentovaná, drsná a zatraceně sexy je Lucy i jako Alex Munday – jedna z ústřední trojice hrdinek Charlieho andílků. Lucy si na této roli pořádně mákla. S Drew Barrymore a Cameron Diaz totiž tři měsíce trénovaly bojová umění a tvrdě dřely každý den.

Drsná mafiánka

Zatímco v Charlieho andílích Lucy kopala za spravedlonost, v Tarantinově opusu Kill Bill byla na straně zloduchů. Nejenže její O-Ren Ishii pomohla zmasakrovat svatbu Beatrix Kiddo, tedy mstící se Nevěsty, ale též šéfuje zločinecké organizaci v Tokiu.

Přelomová Joan

Tak tady Lucy vyvolala velice rozporuplné reakce ještě dlouho předtím, než měl někdo šanci ji vůbec jako Joan Watsonovou vidět – a to kvůli jedinému: Johna Watsona tvůrci seriálu Sherlock: Jak prosté změnili na ženu! Což vypdalo tuze skandálně.

Jenže Lucy se role Joan zhostila skvěle. A může se tak chlubit další parádní silnou ženskou rolí!

O tom, že (i) ji mají fanoušci rádi, ostatně patrně svědčí i to, že na CBS momentálně finišuje premiérová čtvrtá řada a minulý měsíc televize oznámila i to, že bude pátá!

Jednou z nejdůležitějších rolí, kterých se Lucy chopila, je podle nás i tato. Ta mateřská, o které jsme vás před nějakou dobou informovali.

V jaké roli máte Lucy nejradši?

Další díl třetí řady seriálu Jak prosté uvidíte ve středu od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.