Inspirace seriálu Castle na zabití? Anonymní spisovatel

Inspiraci k seriálu Castle na zabití si vzali tvůrci z literárního světa. Detektivka s hlavní hrdinkou Nikki Heatovou má podtitul Castle a její autor je na rozdíl od Richarda Castla ze seriálu anonymní. Sledujte Castla na zabití na Prima love ve 20.15.

Richard Castle je nejen brilantní vyšetřovatel, ale v první řadě spisovatel úspěšných detektivek. Čtyři z nich – s hlavní hrdinkou vyšetřovatelkou Nikki Heatovou – mohou louskat i skuteční čtenáři. V češtině ostatně koncem roku vyšel už čtvrtý díl. Autor všech čtyř knih je zahalen tajemstvím, s Nikki Heatovou a jejím vztahem k seriálu vás seznámí následující řádky.

Inspirace seriálem

Funguje to ale i opačně – motivace Nikki Heat k tomu, aby se stala strážkyní zákona, zjevně souvisí se seriálovou postavou Kate Beckettové – i rodinu Heatové kdysi zasáhla smrt blízkého člověka. Heatová má navíc nejen profesní vztah ke svému spolupracovníkovi novináři Jamesonovi Rookovi. Parťák i milenec v jednom. Co vám to připomíná?

Oživila Castlovu kariéru

Série s Nikki též znamenala oživení Castlovy literární kariéry. Co naplat, i těm nejlepším se občas stává, že se inspirace nedostaví. Nicméně práce na vyšetřování hrdinu seriálu náležitě nakopla a výsledek se dostavil. Kniha Heatová a vlna žáru vyšla během druhé série v epizodě When the Bough Breaks a byl to takový úspěch, že Castle dostal nabídku, aby napsal hned tři pokračování! Mimochodem Beckettová Castlovi kdysi vyčetla, že Nikki Heatová bude na přebalu jeho knihy nahá. Tedy skoro nahá.

Záměna s Beckettovou

Detektivní série se v (detektivním) seriálu otiskla i v poněkud nemilém světle. Sériový vrah Scott Duncan se totiž po přečtení knihy upnul na Kate Beckett, které volal a oslovoval ji „Nikki.“ Tento případ mohli fanoušci seriálu zhlédnout v epizodě Tick Tick Tick 17. dílu 2. série.

Kde všude si o Nikki počtete

Na trhu jsou zatím čtyři knižní tituly s vyšetřovatelkou Nikki Heatovou. V prvním s názvem Heatová a vlna žáru řeší Nikki vraždu realitního magnáta a se svým novinářským parťákem se teprve „oťukává“, v knize Heatová a žhavá odhalení pro změnu pracuje na usvědčení vraha bulvární novinářky, která měla spousty nepřátel. V třetí knize se v ohrožení ocitne dokonce i samotná vyšetřovatelka. Zatím poslední díl – Heatová a led v žilách – ji zavede i k obzvlášť citlivému případu, nevyřešené vraždě její matky.

S ohrožením i minulostí se v tomto díle Castle na zabití bude potýkat i sama Kate Beckettová. Zotavuje se totiž ze zranění, které jí způsobil neznámý ostřelovač.

Castle na zabití v úterý ve 21.15 na Prima love.

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.