Hubnete? Máme pro vás 6 zdravých večeří

Pokud se právě snažíte zhubnout, nebo jste se rozhodli jíst zdravě, máme pro vás pár receptů na chutná a zdravá jídla. Hubnutí totiž nemusí být jen utrpení. Inspirovat se můžete i brzy ráno na Prima LOVE s pořadem Karolína, domácí kuchařka, kterou dáváme v 6.35 nebo v 7.15. Všechny díly a recepty také najdete v online archivu iPrima.cz.

Shodou okolností se můžete každé ráno na Prima love inspirovat českou kuchařkou Karolínou, která vám nabídne jídla z kvalitních surovin. A to je základ pro to, abyste dosáhli svých cílů. Pár kilo dole totiž nebudete mít poté, co si vysypete do pracovního hrníčku od kávy polévku z pytlíku a zbytek dne už se jídla nedotknete. Veškeré umělé přídavky do jídla váš metabolismus dokážou akorát zpomalit. Vsaďte tedy na vlastní zodpovědnost a jídlo si připravujte doma.

A pokud máte pocit, že takové zdravé stravování stojí majlant, mějte na mysli jeden z nejpotvrzenějších faktů zdravého hubnutí: pokud totiž vysadíte sladkosti a veškeré slané pochoutky, s kterými jste si možná denně zpříjemňovali zimu a chladné jaro, pár stovek vám v peněžence zůstane.

Ale teď se vraťme mezi osvědčené zdravé recepty, které jsou naprosto chutné a dodají vám spousty energie.

Sacharidy, nebo bílkoviny?

Vaše večeře by se měla vyhnout většímu množství sacharidů (brambory, rýže). Stačí vám jen jedna hrst, sacharidy potřebujete v obědě, aby vám dodaly energii na celý den a váš mozek mohl pracovat výkonně. Večer se zaměřte spíše na zeleninu a bílkoviny (maso, mléčné výrobky)...

Tady máte pár receptů pro inspiraci:

Plněné lilky

Ty můžete jíst samotné nebo si k nim přidejte plátek kuřecího masa.

RECEPT TADY

Vánoční halibut

Ryba je jedním z doporučených zdrojů bílkovin a na večer je ideální. Zkuste třeba halibuta, kterého doporučuje i Zdeněk Pohlreich. Tomu sluší i zdravá úprava, protože sám má velmi výraznou chuť.

RECEPT TADY

Fazolový salát s tuňákem

I ve fazolích najdete dostatek bílkovin...

RECEPT TADY

Pangasius vařený v páře s červenou řepou

RECEPT TADY

Quinoa s lososem a salát z čekanek a rajčat

Quinoa vyniká velmi vysokým obsahem bílkovin (vyšším než ostatní obiloviny) a vyrovnanou skladbou esenciálních aminokyselin. Neobsahuje lepek.

RECEPT TADY

Pečený lilek a cuketa s curry omáčkou

RECEPT TADY

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.