Co jste nevěděli o hvězdě Sexu ve městě!

Sarah Jessica Parker. Oblíbená herečka a módní ikona. Hlavně o to druhé se zasloužila její role Carrie v Sexu ve městě. Seriálová blondýna s vášní pro boty je zásadní v její kariéře. Než s ní vyrazíte za dalším dobrodružstvím do džungle velkoměsta, mrkněte na pár zajímavostí.

Velká rodina

Sarah pochází z pořádně velké rodiny – je totiž z osmi sourozenců! Ti pocházejí jak z manželství jejích rodičů, tak i z matčina druhého svazku. Mimochodem dva z nich, Timothy Britten Parker a Pippin Parker, se také vydali na hereckou dráhu. Oba hrají především na divadle.

Začínala s baletem

Sarah Jessica působí v showbyznysu už téměř 40 let! Byla totiž dětskou herečkou a věnovala se též zpívání a baletu. V roce 1976 se jako jedenáctiletá poprvé objevila ve hře The Innocents na Brodwayi, kolem roku 1980 pak začala působit i v televizi. „Dospělá“ kariéra se pak pořádně rozjela počátkem 90. let například filmy Líbánky v Las Vegas, kde si zahrála s Nicholasem Cagem, či Burtonovým Edem Woodem. Její nejslavnější role pak přišla v roce 1998. A i když se Sarah později nechala slyšet, že „už nikdy nebude dělat televizní seriál“, Carrie jí už nikdo neodpáře.

Převlékací maraton

Ostatně s hlavní hrdinkou Sexu ve městě Sarah pojí i to, že je módní ikonou – získala finačně velice zajímavé kontrakty pro propagaci kosmetiky i šatů, má vlastní parfém. A na MTV Movie Awards v roce 2000 se objevila ve 14 různých outfitech! Z nichž některé byly poněkud šílené...

Rodinné zázemí

Herečka je od roku 1997 vdaná za svého hereckého kolegu Mathewa Brodericka. Mají spolu tři děti – syna Jamese Sarah porodila v roce 2002, dcerky Marion a Tabithu páru odnosila náhradní matka v roce 2009.

Řada ocenění

Za roli Carrie získala Sarah 10 nominací na Emmy Awards – šest za své herectví a čtyři za práci na výrobě seriálu. Dvě proměnila. Nominací na Zlaté glóby pak posbírala šest a vyhrála čtyřikrát.

Další díl seriálu Sex ve městě ve čtvrtek ve 22.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.