Chcete pročistit tělo a zhubnout? Máme recept z nového FRESHE!

Jsme zhruba v půli čtyřicetidenního půstu, ale málokdo něco takového dodrží na 100 %. Proto pro vás máme nenásilnou formu v podobě receptu, který vašemu tělu a siluetě přinese jen to nejlepší. Ostatní zelené recepty najdete v novém čísle časopisu Fresh, který je právě na stáncích.

V novém čísle Prima FRESH pro vás máme recepty na mladé křehké maso – vždyť telecí či jehněčí je právě teď nejsnáze k mání. Připravili jsme pro vás také úžasné „zelené“ recepty. Zelená se nejen tráva a listy stromů, ale i zahrádky a pole – hrášek, chřest, bylinky – užijte si zelenou vlnu s prvními posly jarní úrody!

Pokud chcete budovat svaly, tak Velikonoce jsou tím správným obdobím. Ptáte se proč? Protože vajíčka dokážou doplnit bílkoviny a zelená zelenina je plná antioxidantů. Proto pro vás máme recept na salát, který zasytí (právě kvůli vajíčkům) a zároveň je jako dělaný k večeři kvůli své lehkosti.

Pikantní salát z brokolice a vajec s ančovičkami

Zajímavý salát z dílny Jamie Olivera, který o něm říká: „Razantní křupavý salát plný senzačních a zdravých věcí je dobrou protiváhou ke svátečnímu přejídání.“ Zlatá slova…

4 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 60 MINUT

500 g brokolice, ideálně druh s dlouhými křehkými stonky

4 velká vejce pokojové teploty

2 lžíce dijonské nebo hrubozrnné hořčice

1 lžíce bílého vinného octa

špetka krupicového cukru

2 velké stroužky česneku

6–8 filátek ančoviček

1 čerstvá červená chilli paprička

krutony z bílého chleba osmažené na troše olivového oleje

1. Ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu a asi 5 minut v ní vařte brokolici (u stonkové budou stačit 3 minuty). Pak ji hned přesuňte do mísy se studenou vodou, aby neztratila barvu. Vroucí vodu v hrnci ponechte na plameni.

2. Do hrnce dejte vejce a vařte je asi 6 minut, aby měla ještě trochu vláčný žloutek. Vyndejte je a dejte stranou, brokolici vyndejte ze studené vody, dejte ji okapat a do mísy dejte ochladit uvařená vejce.

3. Prošlehejte 1 lžíci oleje s hořčicí, octem, cukrem, 1 lžící studené vody a trochou soli a pepře na zálivku. Vejce oloupejte a rozkrojte je napůl.

4. Česnek oloupejte a nakrájejte ho na tenké plátky, ančovičky natrhejte na kousky a chilli papričku nadrobno nakrájejte.

5. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a na středním plameni na něm smažte plátky česneku asi 30 vteřin. Vsypte brokolici a smažte na vysokém plameni 2 minuty, až se začne trochu připékat.

6. Brokolici rozestřete na talíř, přidejte půlky vajec, krutony a ančovičky. Posypte nakrájenou chilli papričkou, zakapejte zálivkou a podávejte.

V novém čísle Prima FRESH, který je právě dnes na stáncích, najdete třeba i recept na detoxikační polévku:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.