Charlotte ze Sexu ve městě zachraňuje slony!

Vídáme ji každý den na Prima love. Na první pohled se zdá nepředstavitelné, že by představitelka klasické dámy Charlotte opustila Manhattan. Její představitelka Kristin Davis je ovšem schopná vycestovat až do Afriky, aby zachraňovala slony!

Kristin Davis je od roku 2009 nadšená humanitární aktivistka a letos v létě se vrhla na záchranu slonů! Po obrovském zážitku s těmito krásnými zvířaty založila dokonce vlastní nadaci a díky své popularitě získává více peněz na boj proti pytlákům i na záchranu sloních sirotků.

Sloni mohou do dvanácti let vymřít

V roce 2009 navštívila Keňu a sama se poprvé aktivně věnovala záchraně malého sloního sirotka. Setkala se tam s Dame Daphne Sheldrickovou, která se už přes 25 let věnuje se svým manželem záchraně ohrožených zvířat.

Sex ve městě: Charlotte krmí slony. Foto: TV Prima

„Lidé si vůbec neuvědomují, že sloni mohou do dvanácti let vymřít! Každých patnáct minut je jeden slon brutálně zabit, a to jen pro kousek vzácné slonoviny. Jejich smrt je často brutální, protože pytláci je napadají jedovatými šípy, oštěpy a zbraněmi,“ vysvětluje Kristin, která se do Afrika vydává minimálně jednou do roka.

Bestiální pytláci a jejich vraždy slonů

Mnoho slonů je zabito přímo v afrických národních parcích, kde by měli být v bezpečí. I přesto jsou tresty za pytláctví velmi nízké, a tak se sloním vrahům jejich zabíjení vyplatí. Kristin popisuje srdcervoucí vzpomínku: „Když jsem se byla podívat na slony v roce 2011, viděla jsem místa, kde pytláci vyrobili pasti z elektrického drátu, který přivázali ke stromu poblíž nějakého napajedla. Slon se do pasti chytil, chodil bezradně kolem stromu a pomalu umíral. Pytláci čekali nedaleko, dívali se na něj a pili kávu. Když slon zemřel, mačetami mu rozsekali obličej, aby se dostali k hluboko zasazeným klům.

Musíme jednat teď!

Herečka Sexu ve městě se snaží díky své slávě dostávat mezi lidi informace, ke kterým by se většina ani nedostala. Tvrdí, že musíme jednat hned teď, protože později už bude pozdě. „Strávila jsem s těmito neskutečně jemnými a inteligentními zvířaty hodně času a cítila jejich lásku a moudrost. Mám hrůzu z toho, že by mohli úplně vymizet. Každý se pak bude divit: Co se stalo? Ale to už bude moc pozdě. Musíme začít dělat něco nyní a zachránit tato zvířata před vyhubením člověkem,“ dodává Kristin.

Sledujte neohroženou Kristin Davis v roli Charlotte v Sexu ve městě každý všední den ve 22.20 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.