Chameleon Lucy Liu. Mrcha, drsňačka i „střízlivý“ parťák

V současnosti exotická Lucy Liu exceluje jako parťačka „nejslavnějšího detektiva světa“ Sherlocka Holmese. Za bezmála 20 let kariéry se však do paměti fanoušků zapsala i jinými výraznými rolemi a prokázala, že umí zahrát prakticky kohokoliv – intelektuálku i ostrou holku.

Než se pustíte do dalších dobrodružství Joan Watson po boku geniálního Sherlocka, zrekapitulujte si její nejlepší zářezy!

Průlomová Ling Woo

Role právničky Ling Woo v kultovním seriálu Ally McBealová znamenala pro Lucy Liu přelom a nastartovala jí kariéru. Ling ztvárnila skvěle. Ačkoliv měla do sympaťačky daleko (nebo právě proto), patří přísná, jedovatá, chladná – a zároveň velmi půvabná – právnička k nejlepším postavám této devadesátkové kultovky. A perlička? Postava Ling Woo se stala předmětem různých genderových výzkumů a studií.

Šéfka mafie i sexy Charlieho andílek

Její původ jí o pár let později přihrál i další skvělou roli O-Ren Ishii – excelentní vražedkyně, které jde (doslova) po krku pomsty lačná Beatrix Kiddo. Za O-Ren Ishii se vypraví do Tokia, kde vede bandu nebezpečných zabijáků, a jejich závěrečný střet patří mezi nejpůsobivější scény Tarantinova opusu.

Jako „Charlieho andílek“, ultraschopná vyšetřovatelka po boku Cameron Diaz a Drew Barrymore, se zas představila i ve dvou stejnojmenných akčních komediích. Mimochodem před natáčením absolvovala tříměsíční intenzivní trénink bojových umění. Se šmrncem ztvárnila i vražedkyni Kitty Baxter v oscarovce Chicago! Naivní romantičky holt asi nejsou její partie.

Přísná Joan Watson

Jednou z největších výzev však pro Lucy byla Joan Watson. Scenáristé amerického seriálu totiž učinili kontroverzní krok, kdy Johna Watsona nahradili ženskou variantou, což vzbudilo protesty mnoha příznivců slavného dvojky.

A Liu musela Watson ztvárnit tak, aby předsudky překonala a diváci si tuto postavu oblíbili. Povedlo se! Inteligentní, schopná a disciplinovaná Joan v podání Lucy Liu obměkčila srdce mnoha fanoušků Sherlocka a seriál, který byl dlouho vyhlížen s obavami, už jede v zahraničí druhou sezonu!

V dnešním díle Joan s Sherlockem řeší vraždu mechanika, která má hlubší kořeny, než předpokládali.

Sherlock Holmes: Jak prosté dnes ve 20.15 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.